Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Koekenpannen

De koekenpan is de meest veelzijdige pan, die absoluut niet in je keukenuitrusting kan ontbreken. Of je nu een omelet gaat bereiden, pannenkoeken wilt bakken, visfilet op het menu hebt staan of een kliekje van gister op wilt warmen: het kan allemaal met de koekenpan.

191 artikelen
  • Braadpannen
  • Braadsledes
  • Dutch ovens
  • Fonduepannen
  • Grillpannen
  • Hapjespannen
  • Koekenpannen
  • Kookpannen
  • Minipannetjes
  • Pannenkoekenpannen
  • Pannenset
  • Sauspannen
  • Sauteerpannen
  • Slowcookers
  • Snelkookpannen
  • Soeppannen
  • Steelpannen
  • Stoompannen
  • Tajines
  • Wokpannen
Filter & sorteer
191 artikelen

De koekenpan is de meest veelzijdige pan, die absoluut niet in je keukenuitrusting kan ontbreken. Of je nu een omelet gaat bereiden, pannenkoeken wilt bakken, visfilet op het menu hebt staan of een kliekje van gister op wilt warmen: het kan allemaal met de koekenpan.

Koekenpannen bij debijenkorf.be

Bij de Bijenkorf bieden we een uitgebreid assortiment aan koekenpannen van de merken Tefal, Demeyere, Le Creuset en BK. Met zo veel verschillende uitvoeringen kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom zetten wij een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden voor je op een rijtje.

Kies jij voor een koekenpan met of zonder anti-aanbaklaag

Vele mensen kunnen zich geen leven meer voorstellen zonder pannen met anti-aanbaklaag. Anti-aanbaklagen zorgen er namelijk voor dat je met slechts een klein beetje bakvet of olie je ingrediënten bakt, zonder dat deze blijven vastkoeken aan de pan. Maar helaas is deze laag niet bestendigd tegen hoge temperaturen. In principe kan je dus het beste voor een anti-aanbaklaag gaan als je plakkerige ingrediënten gaat bakken op lage tot middelhoge temperaturen. Ontbijt jij bijvoorbeeld iedere ochtend met een omelet, of zijn jouw kinderen dol op pannenkoeken? Dan is de koekenpan met anti-aanbaklaag zeker een goede keuze. Let er wel op dat je altijd gebruik maakt van plastic of houten spatels, zodat de anti-aanbaklaag zo lang mogelijk in tact blijft.

Koekenpannen van roestvrij-staal versus koekenpannen van gietijzer

RVS koekenpannen worden vaak gebruikt door professionele koks. Ze gaan lang mee, zijn licht van gewicht en liggen prettiger in de hand dan koekenpannen van gietijzer. For het bereiden van vlees of het roerbakken van groenten is deze pan ideaal. Ga je echter een steak maken? Dan is het misschien een idee om een gietijzeren pan te overwegen, bijvoorbeeld de koekenpan van Staub. Dit materiaal verdeelt de warmte zeer gelijkmatig en houdt daarnaast de warmte ook goed vast. Let wel op dat je deze pan heel goed invet. Ook reageert gietijzer niet goed met zuren. Als jij je biefstukje wilt bakken in wijnsaus is de koekenpan van roestvrij-staal toch een betere keuze. Kies bijvoorbeeld voor de Magnetik koekenpan van Le Creuset.

Is elke koekenpan geschikt voor inductie?

Koekenpannen zijn onmisbaar in elke keuken. Bij het aankopen van een koekenpan moet je niet enkel letten op de diameter, maar ook moet je ook uitkijken of deze wel geschikt is voor jouw warmtebron. Heb je een inductie kookplaat, koop dan een koekenpan voor inductie. De meest bekende inductiepannen zijn de pannen van Demeyere.