Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Stoompannen

Stomen is een ontzettend gezonde manier van koken. Als jij je ingrediënten stoomt, blijven de mineralen, vitaminen en smaakstoffen veel beter behouden dan wanneer je ze kookt in water. Schaf dus maar snel een stoompan aan! Bij de Bijenkorf bieden we een uitgebreid assortiment van de merken Demeyer, WMF en Tokyo Design Studio.

6 artikelen
  • Koekenpannen
  • Pannenset
  • Braadpannen
  • Wokpannen
  • Hapjespannen
  • Grillpannen
  • Kookpannen
  • Speciale pannen
  • Steelpannen
  • Minipannetjes
  • Snelkookpannen
  • Soeppannen
  • Stoompannen
  • Fonduepannen
  • Slowcookers
Filter & sorteer
6 artikelen
6 van 6 gezien

Stomen is een ontzettend gezonde manier van koken. Als jij je ingrediënten stoomt, blijven de mineralen, vitaminen en smaakstoffen veel beter behouden dan wanneer je ze kookt in water. Schaf dus maar snel een stoompan aan! Bij de Bijenkorf bieden we een uitgebreid assortiment van de merken Demeyer, WMF en Tokyo Design Studio.

Stoompannen bij debijenkorf.be

Stomen is een manier van koken waarbij de ingrediënten niet in water liggen, maar omringd worden door waterdamp. Hierdoor lekken de mineralen, vitaminen en smaakstoffen niet in het water, wat het een ontzettend gezonde manier van koken maakt. Daarnaast is er geen bakvet of olie nodig voor deze manier van koken. Gestoomde etenswaren passen dus perfect in een vetarm dieet. Om je eten te stomen gebruik je uiteraard een stoompan. Ga jij voor een bamboestomer of een stoominzet van roestvrijstaal?

Stoompannen in alle soorten en maten

Er zijn verschillende manieren om etenswaren te stomen. Zo kan je gebruik maken van een elektrische stomer of je kan een stoominzet in een normale pan plaatsen. Bij de WMF stoompannen en Demeyere stoompannen vind je stoominzetten van silicone of roestvrijstaal. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van een stoomset, dat bestaat uit een kookpan en een pan met een geperforeerde bodem, die bovenop de kookpan geplaats kan worden. Ook is het mogelijk om een bamboe mandje aan te schaffen, die je vervolgens in een wok plaatst.

Handige tips voor het gebruik van de stoompan

De etenswaren die het meest geschikt zijn voor stomen zijn visfilet of kipfilet en verschillende groenten als broccoli, boontjes en worteltjes. Ook dumplings en andere Dim Sum hapjes zijn uitermate geschikt om te bereiden met stoom. Voordat je gaat beginnen met stomen, controleer je altijd of je voldoende water hebt toegevoegd. Wanneer je opnieuw water moet toevoegen, gaat de temperatuur namelijk omlaag. Doe de stoominzet nooit te vol, zodat de stoom voldoende ruimte heeft om te blijven circuleren en open het deksel niet te vaak. Dan blijft de stoom goed in de pan. Pas op dat jij je niet brand wanneer je de stoompan opent. De waterdamp kan lelijke brandwonden veroorzaken.