MaxMara

Het Italiaanse MaxMara biedt elegante damesmode van hoge kwaliteit. Voor klassieke jurken en stijlvolle kantoorkleding zit je bij dit merk helemaal goed. De verschillende collecties zorgen ervoor dat je er altijd goed uitziet, niet alleen tijdens werkuren maar ook in het weekend of tijdens een speciale gelegenheid.

MaxMara

404 artikelen
  • Dames
  • Heren
  • Wonen
Filter & sorteer
404 artikelen

MaxMara bij debijenkorf.be

De MaxMara groep is één van de grootste Italiaanse modehuizen en staat gelijk aan luxury, stijl en kwaliteit. De originele MaxMara lijn biedt een geraffineerde, dynamische en praktische look voor de glamoureuze vrouw. Satorial tradities, luxe materialen en innovatieve experimenten komen samen in een eigentijdse collectie met een knipoog naar de laatste trends. Ga jij voor de authentieke MaxMara camel coat, of kies jij liever voor een fijngebreide MaxMara coltrui?

MaxMara: hoe het allemaal begon

De oprichter van MaxMara, Achille Maramotti heeft zijn passie voor tailoring niet van een vreemde. Zijn grootmoeder Marina Rinaldi runde een van de bekendste mode studios in Reggio Emilia. Haar oog voor detail en de verfijnde stoffen die ze gebruikte, maakte haar handgemaakte ontwerpen zeer geliefd bij de Italiaanse aristocratie. Achille’s moeder, Giulia Funtanesi Maramotti, zette grootmoeders werk voort en richtte daarnaast de Maramotti Cutting en Dressmaking school op. Binnen deze school zette Achille Maramotti zijn eerste stappen in de modewereld. Het was zijn droom om op grote schaal tailored kleding te produceren en tegelijkertijd de familie traditie te waarborgen.

De iconische MaxMara jas

In 1951 richtte Achille Maramotti MaxMara op. Zijn eerste collectie bestond uit high-end jassen die geïnspireerd waren op de Franse Haute Couture, maar vervaardigd werden door het gebruik van innovatieve industriële tailoring technieken. Hierdoor kon hij vele verschillende stijlen, pasvormen en kleuren bieden en zo voldoen aan de wensen van een breed publiek. De erkenning die hij ontving was overweldigend en al snel volgden er nieuwe sublijnen onder de MaxMara paraplu. Bij de Bijenkorf vind je onder andere de lijnen MaxMara, Weekend MaxMara en Marina Rinaldi.