5 October 2017

Meatless Monday

De Bijenkorf introduceert Meatless Monday en helpt met de vermindering van CO2 uitstoot

Vanaf maandag 9 oktober introduceert de Bijenkorf Meatless Monday om de week lekker en bewust te beginnen. Hiermee wordt de CO2 uitstoot met 100 ton verminderd. Zo draagt de Bijenkorf haar steentje bij aan een duurzamere samenleving. Vanzelfsprekend zal het de klant niet ontbreken aan lekkere alternatieven in de restaurants en cafés.

De Bijenkorf wil een positieve verandering op gang brengen door haar visie op duurzaamheid uit te dragen, het goede voorbeeld te geven en bewustwording te creëren. In haar beleid qua duurzaam ondernemen heeft de Bijenkorf tot doel gesteld in 2025 haar CO2 uitstoot met 30% te hebben gereduceerd.

Meatless Monday in alle de Bijenkorf restaurants en bedrijfskantines staat gelijk aan een jaarlijkse vermindering van CO2 uitstoot van 615.096 km gereden in een gemiddelde Nederlandse auto of het ter compensatie planten van bijna 2500 bomen.*

Kees van Wezel, Manager Food & Restaurants: “Wij blijven onze klanten een heerlijk, gevarieerd en vers menu in onze restaurants bieden, ook op maandagen. Naast lekkere broodjes, soepen, salades, sushi, warme maaltijden, vis etc., voegen we op maandag een paar specifieke gerechten toe met vleesvervangende ingrediënten. Zo levert de Vegetarische Slager ingrediënten voor een heerlijk saucijzenbroodje en een wokschotel. Ook kan men bijvoorbeeld kiezen uit een zalmburger, bietenburger of oesterzwamburger en serveren we meer gerechten met kazen en vis.”

Meatless Monday is een volgende stap in de verduurzaming van de restaurants en cafés. Ruim 60% van het aanbod in The Kitchen is biologisch, lokaal geproduceerd of duurzaam gecertificeerd. Verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk gerecycled en op diverse locaties worden de voedselresten tot compost verwerkt.

*berekend door Ecofys

Winkels & Openingstijden

Leveren en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Profiteer met een webshopaccount van gratis levering. Maak in 2 simpele stappen een webshopaccount aan en geniet direct van gratis levering. Bekijk alle informatie over leveren en retourneren.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl