bestseller

New Balance

574 sneaker met suède details

70,-
New BalanceNew Balance 574 sneaker met suède details351609000586280

KleurIndigo

Deze maat valt normaal.

Bij New Balance draait het om meer dan alleen sneakers. Het merk moedigt mensen aan die zich laten leiden door hun passies. Zij tillen sport naar een hoger niveau en zetten zich in voor mensen en onze planeet. Samen kunnen we betekenisvolle verandering brengen in gemeenschappen over de hele wereld. “We Got Now.”

New Balance is een sneakerlabel met een rijke geschiedenis. Het ontstond in 1906 als de New Balance Arch Company van oprichter William J. Riley en produceerde destijds orthopedische schoenen en steunzolen. Zijn eerste product, een flexibele steunzool, werd ontworpen met drie steunpunten in de vorm van een driehoek. Door de klauw van een kip na te bootsen, creëerden deze drie punten meer balans en comfort. Met deze uitvinding werd een nieuw bedrijf, New Balance Arch, geboren.

In de jaren vijftig en zestig trok de unieke expertise van New Balance een toenemend aantal hardlopers met interesse voor op maat gemaakte schoenen. Na overname van Paul Kidd in 1956 bleef de vraag naar New – Balance sportschoenen groeien en werd de belangrijkste bron van inkomsten voor het bedrijf. De huidige eigenaar, James S. Davis kocht New Balance op Boston Marathon Day in 1972. Op dat moment bestond het bedrijf uit zes mensen die elke dag dertig paar 'Trackster'-hardloopschoenen maakten.

Waar de eerste inspiratie van oprichter nog kwam van de kippenvoet, halen de New Balance ontwerpers en ingenieurs van nu inspiratie uit bijna alles - van de natuur tot topsporters, tot eenvoudige alledaagse voorwerpen en activiteiten. Wat niet is veranderd, is de focus op het verbeteren van de prestaties.

New Balance70,-

574 sneaker met suède details