Voor Nationale Zaaidag lanceert de Bijenkorf ‘Zaai Zaai Zaai’

15 April 2019

Een hedendaagse versie van de hit van Ben Cramer

De Bijenkorf deelt vanaf 15 april 80.000 zakjes bijvriendelijke bloemzaadjes uit in het kader van Nationale Zaaidag die plaatsvindt op 22 april. Het zaaien van bijvriendelijke bloemen zorgt voor voedsel voor de bij die met uitsterven wordt bedreigd. Om meer bewustwording te creëren voor het welzijn van bijen en mensen op te roepen mee te zaaien heeft de Bijenkorf de handen ineen geslagen met zanger Ben Cramer. Zijn hit ‘Zai Zai Zai’ uit 1967 is getransformeerd naar ‘Zaai Zaai Zaai’.

Justin Pariag, Sustainable Business Manager de Bijenkorf: "Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid, zetten wij ons sinds 2014 in voor de bescherming van de bij omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu. Zo zorgen bijen voor de bestuiving van fruit en groenten, maar door bijen kunnen wij ook genieten van bijvoorbeeld koffie, zonnebloemolie en mosterd. De leefomgeving van de bij wordt echter bedreigd, daarom delen wij bloedzaadjes uit en roepen we iedereen op om vanaf 15 april met ons mee te zaaien."

Elk zakje bloemzaadjes is goed voor 1m2 voedsel voor de bij. In totaal zorgt de Bijenkorf dus voor 80.000m2 voedsel. Klanten ontvangen de bloemzaadjes bij een aankoop in een van de winkels van de Bijenkorf en op deBijenkorf.nl. Hiermee steunt de Bijenkorf de bij en haar leefomgeving.

Zaai Zaai Zaai
Met het nummer ‘Zaai Zaai Zaai’ gezongen door Ben Cramer wil de Bijenkorf mensen oproepen om mee te zaaien. Luister en bekijk Zaai Zaai Zaai via de volgende kanalen:
Youtube
Spotify

Vind hier meer informatie over Nationale Zaaidag bij de Bijenkorf.

Vind hier meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van de Bijenkorf.

Zaai actie The Pollinators
The Pollinators, een platform dat zich inzet voor de bestuivende diersoorten en hun leefomgeving, organiseren op 22 april tijdens Nationale Zaaidag een grote zaai actie bij de Groene Afslag. Meld je hier aan om erbij te zijn.