/*! core-assets 4.0.0-53 - Thu Feb 15 2018 11:43:27 GMT+0100 (CET) - šŸ¦† */

Vandaag voor 22.00 uur besteld, morgen gratis geleverd

Retourneren

Retourneren is eenvoudig, snel en gratis. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw webshopbestellingen en winkelaankopen terug te zenden.

 • Via een UPS Access Point retourneren: gratis
 • In een winkel terugbrengen: gratis


Vanaf het moment dat u uw bestelling ontvangt heeft u 21 dagen bedenktijd. Bij deelleveringen gaat deze bedenktijd in zodra u het laatste artikel uit uw bestelling heeft ontvangen. Voor winkelaankopen geldt een bedenktijd van 14 dagen.

PostNL Pakketpunten

Retourneren via een PostNL Pakketpunt is gratis.

 1. Vul het retourformulier in en stop deze in het pakket.
 2. Plak de bijgeleverde PostNL-retoursticker op het pakket.
 3. Geef uw pakket af bij uw PostNL-pakketbezorger of bij een PostNL Pakketpunt naar keuze (locaties: www.postnl.nl).
 4. Bewaar het verzendbewijs om uw pakket te kunnen volgen.
 5. Zodra de bestelling retour is ontvangen door de Bijenkorf, wordt dit per e-mail aan u bevestigd.
 6. Na ontvangst van deze e-mail wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort.

UPS Access Point

Deze manier van retourneren is kosteloos.

 1. Vul het retourformulier in en stop deze in het pakket.
 2. Plak de bijgeleverde UPS-retoursticker op het pakket.
 3. Geef uw pakket af bij een UPS Access Point naar keuze (locaties: www.ups.com).
 4. Bewaar het retournummer om uw pakket te kunnen volgen.
 5. Zodra de bestelling retour is ontvangen door de Bijenkorf, wordt dit per e-mail bevestigd.
 6. Na ontvangst van deze e-mail wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort.

Winkel in Nederland

Deze manier van retourneren is gratis.

 1. Vul het retourformulier in dat bij uw bestelling is geleverd.
 2. Het formulier en de artikel(en) kunt u retourneren bij de afdeling Klantenservice (locaties: de Bijenkorf-winkels). In de Bijenkorf Utrecht is dit de Click & Collect-balie. Indien u heeft betaald met een creditcard, dient u deze mee te nemen.
 3. Bij terugname van het artikel door de Bijenkorf ontvangt u een bevestiging, bewaar deze goed.
 4. Uw retour wordt verwerkt en u ontvangt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen terug.

Retourneren aan partners

Artikelen die rechtstreeks aan u zijn geleverd door een partner van de Bijenkorf, hebben een eigen retourprocedure. Volg de retourprocedure die vermeld staat op uw pakbon.


Diamond Point

Diamond Point is een apart sieradenmerk binnen de Bijenkorf. De artikelen zijn herkenbaar aan het merk dat op het doosje staat. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren. Voor het retourneren van een Diamond Point-artikel kunt u kiezen uit verschillende retourmogelijkheden.

1. Het artikel zelf opsturen:

U dient uw bestelling onbeschadigd en voor zover mogelijk in originele verpakking, inclusief bijbehorend certificaat en het ingevulde retourformulier naar het volgende adres te sturen:

Diamond Point
T.a.v. afdeling retouren
In de Wolken 226
1186 BP Amstelveen

De kosten van een retour zijn voor uw eigen rekening. Wij raden aan om uw retour als pakket via PostNL te verzenden. Dan ontvangt u namelijk een verzendbewijs en is uw pakket altijd traceerbaar via Track & Trace. De kosten hiervoor bedragen 6,95. Wij adviseren om uw pakket verzekerd terug te sturen.

2. Retourneren in een de Bijenkorf-winkel:

U kunt het artikel retourneren bij de vestiging van Diamond Point in een de Bijenkorf-winkel. Retourneer het artikel rechtstreeks bij een medewerker van Diamond Point (niet bij de afdeling Klantenservice). Uw bestelling dient onbeschadigd en niet gedragen, in originele verpakking, inclusief bijbehorend certificaat en het ingevulde retourformulier, te worden aangeboden. Bij terugname van het artikel door Diamond Point ontvangt u een bevestiging, bewaar deze goed.


Brouwers Bedding

Brouwers Bedding levert boxsprings, matrassen en toppers voor de Bijenkorf. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren aan Brouwers Bedding.

Let op: matrassen, toppers, kussens en bedlinnen kunnen vanuit hygiĆ«nisch oogpunt alleen geretourneerd worden indien de verzegeling (verpakking) van het product niet verbroken is. Daarnaast dient u uw bestelling onbeschadigd en voor zover redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking te laten zitten. Wij verzoeken u vriendelijk om binnen 14 dagen na ontvangst Brouwers Bedding op de hoogte te stellen van uw wens om de producten te retourneren. Dit kunt u doen door contact op te nemen via 013 5353 550, via [email protected] of het Europees modelformulier voor herroeping aan hen toe te zenden. Tevens kunt u een afspraak maken met Brouwers Bedding om uw artikel(en) op te laten halen. De kosten van een retour zijn voor uw eigen rekening. Voor een ophaalafspraak wordt 50,- in rekening gebracht. Zet in dat geval alles in originele verpakking bij de voordeur klaar als u uw bestelling wil retourneren.

U kunt er ook voor kiezen om uw artikel(en) zelf terug te brengen bij Brouwers Bedding op het volgende adres:

Brouwers Bedding
Polluxstraat 25
5047 RA Tilburg

Als uw retour is verwerkt, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort op de manier waarop u betaald heeft.


Partner Flinders

Flinders verstuurt designverlichting en meubels voor de Bijenkorf. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren aan Flinders.

 1. Meld bij de Flinders-klantenservice dat u uw bestelling wilt retourneren: telefonisch via 020 - 3030630 of per e-mail naar [email protected] U ontvangt per e-mail een bevestiging van het verzoek inclusief een retourcode.
 2. Voeg het retourformulier toe aan het pakket en noteer onderaan de retourcode en het de Bijenkorf-ordernummer. Uw ordernummer vindt u in uw bevestigingsmail of in uw webshopaccount onder ā€˜Orderhistorieā€™.
 3. Stuur het artikel onbeschadigd en in de originele verpakking terug naar:

Flinders BV
Antwoordnummer 940
1500 VB Zaandam

Nadat het pakket in goede orde is ontvangen, ruilt Flinders het artikel om (indien voorradig) of stort het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug op uw rekening.

 • Inpaktip: de artikelen van Flinders zijn vaak breekbaar. Hergebruik de originele verpakking inclusief het aanwezige verpakkingsmateriaal. Zo vermindert u de kans op beschadiging tijdens verzending aanzienlijk. U kunt ook verzekerd verzenden met PostNL.

Eve Mattress

Eve Mattress levert matrassen en kussens voor de Bijenkorf. Mocht het artikel niet naar uw zin zijn, dan kunt u het binnen 100 dagen (geldig voor matrassen) en 30 dagen (geldig voor kussens) na ontvangst retourneren aan Eve Mattress.

U kunt uw artikel retourneren door binnen 30 of 100 dagen (afhankelijk van uw artikel) contact op te nemen met Eve Mattress met de wens om uw artikel(en) te retourneren. Dit kunt u doen door contact op te nemen via 085 8885 400 of via [email protected] Tevens kunt u een afspraak maken met Eve Mattress om uw artikel(en) kosteloos op te laten halen.

Als uw retour is verwerkt, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort op de manier waarop u betaald heeft.

Geldteruggave

U ontvangt van ons een bevestiging zodra wij uw artikel(en) hebben verwerkt. Het moment van verzenden tot het verwerken van uw retour duurt maximaal 5 werkdagen. Zodra u de bevestiging heeft ontvangen, duurt het maximaal 3 werkdagen voordat u uw aankoopbedrag van ons terug krijgt.

Ruilen

Een artikel gekocht in onze webshop, kunt u alleen ruilen (voor een andere maat of kleur) in onze winkels. Indien u niet in de gelegenheid bent om een winkel te bezoeken, adviseren wij u het artikel terug te sturen en een nieuwe bestelling met het juiste artikel of de juiste maat/kleur te plaatsen.

teruggave verzendkosten

Als u verzendkosten heeft betaald, krijgt u deze in de volgende gevallen terug:

 • Een artikel uit de zending is beschadigd, verkeerd geleverd of op een andere manier niet correct geleverd. De verzendkosten worden in dit geval gecrediteerd op de betaalmethode van aankoop.
 • U herroept uw order. In lijn met de wettelijke verplichting betaalt de Bijenkorf altijd zo snel mogelijk terug (zie hieronder voor de indicatie), maar altijd uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment dat u ons op de hoogte heeft gebracht van de herroeping van uw order. Als u de gehele zending wilt retourneren, heeft u drie opties:
 1. U kunt het pakket op eigen kosten retourzenden via bijvoorbeeld een postkantoor. De creditering van de artikelen en bezorgkosten vindt binnen 3 werkdagen na ontvangst van de retourzending plaats via de betaalmethode van aankoop (let op: de retourkosten zijn voor eigen rekening). U dient het verzendbewijs te bewaren totdat het gehele aankoopbedrag is teruggestort.
 2. De Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren via een PostNL Pakketpunt. Zodra het pakket in goede orde retour is ontvangen, krijgt u een voucher met de waarde van de verzendkosten. Deze kunt u inwisselen bij het plaatsen van uw volgende bestelling. U ontvangt de voucher binnen 7 dagen na ontvangst van de retourzending. U dient het PostNL-verzendbewijs te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.
 3. De Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren in een winnkel. In de winkel kunt u ervoor kiezen om de verzendkosten terug te laten storten op basis van betaalwijze van aankoop of om een voucher te ontvangen ter waarde van uw verzendkosten. U ontvangt de voucher binnen 5 dagen na inname van de retour in de winkel. U dient uw retourbon te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.

Terugbrengen van winkelaankopen in Nederland

Winkelaankopen kunt u binnen 14 dagen in elke gewenst winkel ruilen of retourneren. Ga naar de afdeling van aankoop en neem de originele aankoopbon mee. Op welke manier het aankoopbedrag wordt teruggestort, is afhankelijk van de betaalwijze bij aankoop.

defect of verkeerd artikel

Als Ć©Ć©n van uw artikelen defect is geleverd, adviseren wij het artikel te retourneren. U ontvangt van ons het aankoopbedrag terug. Als het om een groot artikel gaat, adviseren wij u contact met ons op te nemen. Zo kunnen we kijken via welke weg u het makkelijkst uw artikel kunt retourneren.

Als u een ander artikel heeft ontvangen dan besteld, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Algemene retourvoorwaarden

 • Retourneert u uw bestelling in onze winkels, dan ontvangt u het aankoopbedrag direct terug.
 • Retourneert u uw bestelling via PostNL dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de status van het pakket. Zodra wij het pakket retour hebben ontvangen, ontvangt u binnen drie werkdagen het aankoopbedrag op dezelfde wijze als u heeft betaald.
 • Retouren worden binnen 5 tot 10 werkdagen verwerkt. U ontvangt uw geld binnen deze termijn op dezelfde wijze als u heeft betaald.
 • Artikelen dienen compleet, in originele staat - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele verpakking (inclusief eventuele plastic hoes of stofzak) te worden geretourneerd.
 • CD's, DVD's, games en cosmetica mogen alleen geretourneerd worden in ongeopende verpakking.
 • Bij beschadiging of incomplete artikelen wordt waardevermindering in rekening gebracht.
 • Artikelen zonder prijskaartje kunt u in Ć©Ć©n van onze winkels of online retourneren. De eventuele waardevermindering die hierdoor kan ontstaan, kan aan u worden doorberekend. Wanneer het label of het prijskaartje ervoor zorgt dat het artikel niet goed beoordeeld kan worden, mag het label of het prijskaartje worden verwijderd. Het Ć©Ć©nmalig aanpassen van kleding wordt niet beschouwd als gebruik.
 • Als u wilt afzien van de koop, dient u binnen 21 dagen na ontvangst van de artikelen dit kenbaar te maken aan de Bijenkorf door bijvoorbeeld via dit formulier. Na mededeling dient u de producten binnen maximaal 14 dagen te retourneren.
 • Een Cadeaucard van de Bijenkorf kan niet worden geretourneerd.
 • Een Bongo-Beleveniscadeau kunt u alleen retourneren als het cellofaan om het doosje nog intact is en er verder niets beschadigd is.
 • Direct omruilen voor een ander artikel is alleen mogelijk in de winkels.
 • Pakketten besteld via een andere webshop dan de Bijenkorf-webshop, kunnen niet worden teruggebracht in de Bijenkorf-winkels.
 • Bekijk de algemene voorwaarden van deBijenkorf.nl.

Retourformulier

Heeft u per ongeluk het retourformulier weggegooid of heeft u het formulier om een andere reden niet meer? U kunt hier een blanco retourformulier downloaden en uitprinten.

Vul het retourformulier in zoals in dit voorbeeld te zien is en voeg het bij de bestelling die u wil retourneren. U kunt uw bestelling retour sturen naar:

De Bijenkorf Retouren
Antwoordnummer 10180
5140 VB Waalwijk

 • Inloggen
 • Nieuwe klant
 • Mijn account
 • Verlanglijst
 • Uitloggen

Winkels & Openingstijden

Leveren en retourneren

Gratis levering (Vandaag voor 22.00 uur besteld, morgen geleverd. Bestel je op zaterdag en zondag voor 22.00 uur, dan wordt je bestelling maandag geleverd)

Levermethode Met account
Leveren PostNL (3,95) gratis
Ophalen UPS Access Point (2,95) gratis
Ophalen in Bijenkorf-winkel (gratis) gratis

Gratis retourneren

Retourneren is eenvoudig, snel en gratis. Er zijn verschillende mogelijkheden om je webshopbestelling binnen 21 dagen te retourneren.

UPS Access Point gratis
Bijenkorf-winkel gratis

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Profiteer met een webshopaccount van gratis levering. Maak in 2 simpele stappen een webshopaccount aan en geniet direct van gratis levering. Bekijk alle informatie over leveren en retourneren.

Minimaal 6 tekens met in ieder geval: 1 cijfer, 1 hoofdletter en 1 kleine letter

Lees hier het privacy statement

Ben je al accounthouder? Log hieronder in om direct gebruik te maken van gratis levering.

Shop the look

products

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in Belgiƫ? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl