Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Retourneren

Retourneren is eenvoudig, snel en gratis. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw webshopbestellingen te retourneren.

 • Via een UPS Access Point retourneren: gratis
 • In een winkel terugbrengen: gratis

Vanaf het moment dat u uw bestelling ontvangt heeft u 60 dagen bedenktijd. Bij deelleveringen gaat deze bedenktijd in zodra u het laatste artikel uit uw bestelling heeft ontvangen. Voor winkelaankopen geldt een bedenktijd van 14 dagen.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onmiddellijk en in ieder geval niet later dan een week nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. In ieder geval zullen jou voor deze terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met de terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onmiddellijk, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening, tenzij je gebruik maakt van de gratis opties die hieronder beschreven staan.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

UPS Access Point

Deze manier van retourneren is kosteloos.

 1. Vul het retourformulier in en stop deze in het pakket.
 2. Plak de bijgeleverde UPS-retoursticker over de sticker waar uw adres op staat vermeld
 3. Geef uw pakket af bij een UPS Access Point naar keuze (locaties: www.ups.com).
 4. Bewaar het retournummer om uw pakket te kunnen volgen.
 5. Zodra de bestelling retour is ontvangen door de Bijenkorf, wordt dit per e-mail bevestigd.
 6. Na ontvangst van deze e-mail wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort.

Winkel in Nederland

Deze manier van retourneren is gratis.

 1. Vul het retourformulier in dat bij uw bestelling is geleverd.
 2. Het formulier en de artikel(en) kunt u retourneren bij de afdeling Klantenservice (locaties: de Bijenkorf-winkels). In de Bijenkorf Utrecht kan je terecht op de desbetreffende afdeling. Als je aankopen van meerdere afdelingen wilt retourneren kies je één afdeling. Indien u heeft betaald met een creditcard, dient u deze mee te nemen.
 3. Bij terugname van het artikel door de Bijenkorf ontvangt u een bevestiging, bewaar deze goed.
 4. Uw retour wordt verwerkt en u ontvangt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen terug.

Retourneren aan partners

Artikelen die rechtstreeks aan u zijn geleverd door een partner van de Bijenkorf, hebben een eigen retourprocedure. Volg de retourprocedure die vermeld staat op uw pakbon.


Diamond Point

Diamond Point is een apart sieradenmerk binnen de Bijenkorf. De artikelen zijn herkenbaar aan het merk dat op het doosje staat. Je kunt het artikel ruilen bij de vestiging van Diamond Point in een de Bijenkorf-winkel. Ruilen is toegestaan binnen 14 dagen na aankoop bij Diamond Point in alle de Bijenkorf winkels, op vertoon van de kassabon, de originele verpakking en mits de creatie in perfecte conditie is. Je ontvangt een tegoedbon welke uitsluitend te besteden is bij Diamond Point in één van de Bijenkorf winkels. Ruil het artikel rechtstreeks bij een medewerker van Diamond Point (niet bij de afdeling Klantenservice). Als je een sieraad via de webshop hebt gekocht, retourneert, ontvang je alle betalingen binnen 14 dagen nadat Diamond Point op de hoogte is gesteld van jouw wens om te retourneren, terug.

1. Het artikel zelf opsturen:

Ben je niet tevreden met het ontvangen sieraad, dan heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen het sieraad kosteloos te retourneren. Je dient je het sieraad onbeschadigd, in originele verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk), en samen met origineel certificaat, terug te sturen.

 1. Meld je retour aan bij [email protected]
 2. Je ontvangt een retouretiket de eerstvolgende werkdag via e-mail.
 3. Print het retouretiket en plak het retouretiket op het pakket.
 4. Voeg het certificaat en ingevuld retourformulier toe aan het pakket.
 5. Geef het pakketje af bij een Kariboo winkel. Bij afgifte ontvang je een verzendbevestiging voorzien van het 3S-nummer. Bewaar de verzendbevestiging zorgvuldig. Het is mogelijk dat wij hier in een later stadium om vragen

Retouradres Diamond Point:
DP Business B.V.
Afd. retouren
In de Wolken 226
1186 BP Amstelveen
Nederland

2. Retourneren in een de Bijenkorf-winkel:

Je kunt het artikel retourneren bij de vestiging van Diamond Point in een de Bijenkorf-winkel. Retourneer het artikel rechtstreeks bij een medewerker van Diamond Point (niet bij de afdeling Klantenservice). Jouw bestelling dient onbeschadigd en niet gedragen, in originele verpakking, inclusief bijbehorend certificaat en het ingevulde retourformulier, te worden aangeboden. Bij terugname van het artikel door Diamond Point ontvang je een bevestiging, bewaar deze goed.


Brouwers Bedding

Brouwers Bedding levert boxsprings, matrassen en toppers voor de Bijenkorf. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren aan Brouwers Bedding.

Let op: matrassen, toppers, kussens en bedlinnen kunnen vanuit hygiënisch oogpunt alleen geretourneerd worden indien de verzegeling (verpakking) van het product niet verbroken is. Daarnaast dient u uw bestelling onbeschadigd en voor zover redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking te laten zitten. Wij verzoeken u vriendelijk om binnen 14 dagen na ontvangst Brouwers Bedding op de hoogte te stellen van uw wens om de producten te retourneren. Dit kunt u doen door contact op te nemen via +31 (0)13 5353 550, via [email protected] of het Europees modelformulier voor herroeping aan hen toe te zenden. Tevens kunt u een afspraak maken met Brouwers Bedding om uw artikel(en) op te laten halen. De kosten van een retour zijn voor uw eigen rekening. Voor een ophaalafspraak wordt 50,- in rekening gebracht. Zet in dat geval alles in originele verpakking bij de voordeur klaar als u uw bestelling wil retourneren.

U kunt er ook voor kiezen om uw artikel(en) zelf terug te brengen bij Brouwers Bedding op het volgende adres:

Brouwers Bedding
Polluxstraat 25
5047 RA Tilburg

Als uw retour is verwerkt, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort op de manier waarop u betaald heeft.


Partner Flinders

Flinders verstuurt designverlichting en meubels voor de Bijenkorf. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren aan Flinders.

 1. Meld bij de Flinders-klantenservice dat u uw bestelling wilt retourneren: telefonisch via +31 (0)20 - 3030630 of per e-mail naar [email protected] U ontvangt per e-mail een bevestiging van het verzoek inclusief een retourcode en retourlabel.

 2. Voeg het retourformulier toe aan het pakket en noteer onderaan de retourcode en het de Bijenkorf-ordernummer. Uw ordernummer vindt u in uw bevestigingsmail of in uw webshopaccount onder ‘Orderhistorie’.

 3. Plak het retourlabel op het pakket, en stuur het artikel onbeschadigd en in de originele verpakking via een Bpost punt (locaties: https://parcel.bpost.be/nl/localisation) terug naar het adres op het retourlabel.

Nadat het pakket in goede orde is ontvangen, ruilt Flinders het artikel om (indien voorradig) of stort het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug op uw rekening.

• Inpaktip: de artikelen van Flinders zijn vaak breekbaar. Hergebruik de originele verpakking inclusief het aanwezige verpakkingsmateriaal. Zo vermindert u de kans op beschadiging tijdens verzending aanzienlijk. U kunt ook verzekerd verzenden met PostNL.


TTP

TTP levert barbecues en barbecue accessoires voor de Bijenkorf. U kunt het artikel binnen 21 dagen na ontvangst retourneren.

Voor het retourneren graag contact opnemen met de klantenservice van de Bijenkorf. TTP neemt vervolgens binnen 1 werkdag contact met u op.

De kosten van retour zijn voor uw eigen rekening.


Cartier

Creaties van Cartier die gekocht zijn via de webshop van de Bijenkorf kunnen enkel geretourneerd of geruild worden in overeenstemming met de volgende Cartier retourvoorwaarden:

Je aankoop kan uitsluitend worden geretourneerd in de originele verpakking inclusief alle ontvangen documenten, waaronder het Cartier echtheidscertificaat, de pakbon en in aanwezigheid van de rode security tag. Indien de Cartier creatie gebruikssporen vertoont of persoonlijk gegraveerd is, zal de retour niet geaccepteerd worden. Armbanden of horloges die zijn versteld, moeten worden geretourneerd met exact hetzelfde aantal schakels die in de originele verpakking aanwezig waren. Je kunt je aankoop op twee manieren retourneren:

Je kunt je online aankoop binnen 21 dagen na ontvangst terugbrengen bij de Cartier Boutique in de Bijenkorf Amsterdam (let op: het is niet mogelijk om je Cartier creatie bij een ander Bijenkorf filiaal te retourneren of ruilen). Je kunt je creatie ruilen of het aankoopbedrag terugkrijgen op de manier waarop je betaald hebt. Je kunt de creatie gratis terugsturen met UPS in een nieuwe en ongebruikte staat, met alle beschermende materialen op zijn plaats en labels en stickers bevestigd. U vindt het retourlabel achter het verzendlabel op de buitenkant van de verpakking.

Let op: online bestellingen met artikelen boven 12.500,- worden niet per post verstuurd, maar dienen opgehaald te worden in de Cartier Boutique in de Bijenkorf Amsterdam. Deze kunnen ook niet per post geretourneerd worden, maar zullen in de Cartier Boutique in Bijenkorf Amsterdam geretourneerd moeten worden. Retourneren in een ander Bijenkorf filiaal is helaas niet mogelijk.

De Bijenkorf Amsterdam
Warmoesstraat 178
1012 JS Amsterdam

Geldteruggave

U ontvangt van ons een bevestiging zodra wij uw artikel(en) hebben verwerkt. Het moment van verzenden tot het verwerken van uw retour duurt maximaal 5 werkdagen. Zodra u de bevestiging heeft ontvangen, duurt het maximaal 3 werkdagen voordat u uw aankoopbedrag van ons terug krijgt.

Ruilen

Een artikel gekocht in onze webshop, kunt u alleen ruilen (voor een andere maat of kleur) in onze winkels in Nederland. Indien u niet in de gelegenheid bent om een winkel te bezoeken, adviseren wij u het artikel terug te sturen en een nieuwe bestelling met het juiste artikel of de juiste maat/kleur te plaatsen.

teruggave verzendkosten

Als u verzendkosten heeft betaald, krijgt u deze in de volgende gevallen terug:

 • Een artikel uit de zending is beschadigd, verkeerd geleverd of op een andere manier niet correct geleverd. De verzendkosten worden in dit geval gecrediteerd op de betaalmethode van aankoop.
 • U herroept uw order. In lijn met de wettelijke verplichting betaalt de Bijenkorf altijd zo snel mogelijk terug (zie hieronder voor de indicatie), maar altijd uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment dat u ons op de hoogte heeft gebracht van de herroeping van uw order. Als u de gehele zending wilt retourneren, heeft u drie opties:
 1. U kunt het pakket op eigen kosten retourzenden via bijvoorbeeld een postkantoor. De creditering van de artikelen en bezorgkosten vindt binnen 3 werkdagen na ontvangst van de retourzending plaats via de betaalmethode van aankoop (let op: de retourkosten zijn voor eigen rekening). U dient het verzendbewijs te bewaren totdat het gehele aankoopbedrag is teruggestort.
 2. De Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren via een PostNL Pakketpunt. Zodra het pakket in goede orde retour is ontvangen, krijgt u een voucher met de waarde van de verzendkosten. Deze kunt u inwisselen bij het plaatsen van uw volgende bestelling. U ontvangt de voucher binnen 7 dagen na ontvangst van de retourzending. U dient het PostNL-verzendbewijs te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.
 3. De Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren in een winkel. In de winkel kunt u ervoor kiezen om de verzendkosten terug te laten storten op basis van betaalwijze van aankoop of om een voucher te ontvangen ter waarde van uw verzendkosten. U ontvangt de voucher binnen 5 dagen na inname van de retour in de winkel. U dient uw retourbon te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.

Terugbrengen van winkelaankopen in Nederland

Winkelaankopen kunt u binnen 14 dagen in elke gewenst winkel ruilen of retourneren. Ga naar de afdeling van aankoop en neem de originele aankoopbon mee. Op welke manier het aankoopbedrag wordt teruggestort, is afhankelijk van de betaalwijze bij aankoop.

defect of verkeerd artikel

Als één van uw artikelen defect is geleverd, adviseren wij het artikel te retourneren. U ontvangt van ons het aankoopbedrag terug. Als het om een groot artikel gaat, adviseren wij u contact met ons op te nemen. Zo kunnen we kijken via welke weg u het makkelijkst uw artikel kunt retourneren.

Als u een ander artikel heeft ontvangen dan besteld, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Algemene retourvoorwaarden

 • Retourneert u uw bestelling in onze winkels, dan ontvangt u het aankoopbedrag direct terug.
 • Retourneert u uw bestelling via UPS dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de status van het pakket. Zodra wij het pakket retour hebben ontvangen, ontvangt u binnen drie werkdagen het aankoopbedrag op dezelfde wijze als u heeft betaald.
 • Retouren worden binnen 5 tot 10 werkdagen verwerkt. U ontvangt uw geld binnen deze termijn op dezelfde wijze als u heeft betaald.
 • Artikelen dienen compleet, in originele staat - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele verpakking (inclusief eventuele plastic hoes of stofzak) te worden geretourneerd.
 • CD's, DVD's, games en cosmetica mogen alleen geretourneerd worden in ongeopende verpakking.
 • Bij beschadiging of incomplete artikelen wordt waardevermindering in rekening gebracht.
 • Artikelen zonder prijskaartje kunt u in één van onze winkels of online retourneren. De eventuele waardevermindering die hierdoor kan ontstaan, kan aan u worden doorberekend. Wanneer het label of het prijskaartje ervoor zorgt dat het artikel niet goed beoordeeld kan worden, mag het label of het prijskaartje worden verwijderd. Het éénmalig aanpassen van kleding wordt niet beschouwd als gebruik.
 • Als u wilt afzien van de koop, dient u binnen 21 dagen na ontvangst van de artikelen dit kenbaar te maken aan de Bijenkorf door bijvoorbeeld via dit formulier+. Na mededeling dient u de producten binnen maximaal 14 dagen te retourneren.
 • Een Cadeaucard van de Bijenkorf kan niet worden geretourneerd.
 • Een Bongo-Beleveniscadeau kunt u alleen retourneren als het cellofaan om het doosje nog intact is en er verder niets beschadigd is.
 • Direct omruilen voor een ander artikel is alleen mogelijk in de winkels.
 • Pakketten besteld via een andere webshop dan de Bijenkorf-webshop, kunnen niet worden teruggebracht in de Bijenkorf-winkels.
 • Bekijk de algemene voorwaarden van deBijenkorf.be.

Retourformulier

Heeft u per ongeluk het retourformulier weggegooid of heeft u het formulier om een andere reden niet meer? U kunt hier een blanco retourformulier downloaden en uitprinten.

Vul het retourformulier in zoals in dit voorbeeld te zien is en voeg het bij de bestelling die u wil retourneren. U kunt uw bestelling retour sturen naar:

De Bijenkorf

T.A.V. Afdeling retouren (onder vermelding van jouw ordernummer)

Zevenheuvelenweg 82-84

5048 AN Tilburg

Nederland