De Bijenkorf gaat de distributiecentra voor de winkels en de webshop samenvoegen

11 January 2018

Samenvoegen twee distributiecentra

De Bijenkorf gaat de distributiecentra voor de winkels en de webshop samenvoegen voor een nog betere en snellere service

De Bijenkorf is voornemens per medio 2019 de huidige 2 distributiecentra samen te voegen tot 1 nieuw distributiecentrum en uit te besteden aan een gespecialiseerde logistiek dienstverlener. De samenvoeging leidt tot een betere en snellere service aan klanten omdat de bevoorrading van zowel de winkels als de webshop vanuit één centrale voorraad zal plaatsvinden. Door de voorgenomen sluiting van het distributiecentrum in Woerden zullen 143 medewerkers hun baan verliezen. Gezien de groeiverwachting van de winkelverkoop en met name ook van de deBijenkorf.nl, zal de werkgelegenheid in de distributie op termijn met ongeveer 300 banen toenemen, van de huidige 500 naar 800 banen.

Giovanni Colauto, CEO de Bijenkorf: “Het was een moeilijk besluit om te nemen omdat dit als gevolg heeft dat wij afscheid moeten nemen van collega’s. Daarom hebben wij diverse opties zorgvuldig afgewogen. Het voorgenomen besluit is gebaseerd op de overtuiging dat dit nodig is om ook in de toekomst succesvol te blijven als omnichannel retailer. Het verlenen van een optimale service aan onze klanten is een speerpunt van onze premium experience strategie. Voor de betrokken collega’s is een goed sociaal plan van kracht en wij zullen ons uiterste best doen om ze van werk naar werk te begeleiden.”

In de huidige situatie worden de Bijenkorf winkels bevoorraad vanuit het eigen distributiecentrum in Woerden en worden de online bestellingen afgehandeld in het distributiecentrum van Ingram Micro in Waalwijk. Het houden van één centrale voorraad in een nieuw distributiecentrum betekent dat de goederen sneller op de locatie zijn waar ze nodig zijn of dit voor de webshop of één van de winkels is. Daarnaast zal door samenvoeging ook efficiënter gewerkt kunnen worden. Op dit moment is er sprake van overlappende werkzaamheden in de distributiecentra in Woerden en Waalwijk. Een nieuw distributiecentrum zal ook duurzamer zijn qua verbruik van materialen, CO2-uitstoot, pand en werkomgeving.

Het geheel uitbesteden van de distributie aan een gespecialiseerd dienstverlener is volgens de Bijenkorf de beste optie. Hierover worden gesprekken gevoerd met Ingram Micro en wordt gekeken naar een locatie in de regio Tilburg/Waalwijk. Colauto: “De processen, systemen, inrichting van de opslag, zijn zeer geavanceerd doorontwikkeld door specialisten. De distributiesector heeft daarin de afgelopen jaren hele grote stappen gemaakt, zoals het implementeren van innovatieve technologie en het beter inspelen op de 24/7 wensen van de klant. Die snelheid en wendbaarheid passen bij de service die wij onze klanten willen bieden.”

Winkels & Openingstijden

Leveren en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Profiteer met een webshopaccount van gratis levering. Maak in 2 simpele stappen een webshopaccount aan en geniet direct van gratis levering. Bekijk alle informatie over leveren en retourneren.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl