The Marc Jacobs

Marc Jacobs verlegt al 30 jaar de grenzen van de Amerikaanse mode. De ontwerper gelooft dat iedereen de hoofdrol speelt in zijn of haar eigen film. Door het vreugdevolle ritueel van mode, make-up en parfum kunnen we onze unieke persoonlijkheid verder vormgeven.
  • Home
  • arrow-small__rightThe Marc Jacobs

The Marc Jacobs

45 artikelen
  • Dames
  • Heren
  • Wonen
Filter & sorteer
45 artikelen
45 van 45 gezien

The Marc Jacobs bij debijenkorf.be

Sinds 1986 brengt Marc Jacobs al collecties uit onder zijn eigen naam, maar de ontwerper werd pas echt bekend als creative director van Perry Ellis. In 1992 bracht hij de glamour van de jaren tachtig ten einde met zijn beruchte Grunge collectie. De modewereld was diep geschokt en beledigd. “Was Marc Jacobs blind toen hij deze looks samen stelde” vroeg de New York Times zich af. Niemand had toen nog door hoe zeer Jacobs zijn tijd vooruit was. Marc Jacobs werd ontslagen bij Perry Ellis, maar won wel de CFDA Womenswear Designer of the Year award en werd een aantal jaar later aangesteld om Louis Vuitton nieuw leven in te blazen. Weer had Jacobs lak aan alle regels. Zo ging hij samenwerkingen aan met de graffiti artist Stephen Sprouse. Hij nodigde hem uit om een dadaïstisch statement te maken en over het heilige Louise Vuitton monogram heen te verven. Dankzij zijn crossovers met de kunstwereld en populair culture wordt Jacobs ook wel gezien als de hedendaagse Andy Warhol.

De allernieuwste ready to wear collectie van Marc Jacobs

Met Marc Jacobs allerlaatste collectie brengt hij 26 looks uit zijn iconische Grunge collectie terug. De collectie is vandaag de dag net zo relevant als dat het in 1992 revolutionair was. Grunge staat aan de basis van Marc Jacobs gedachtegoed. Authentiek en geaccepteerd, vrij en tolerant, ironisch en pervers: grunge is een ode aan het alledaagse en het uitzonderlijke. Cathy Horn schrijft nu voor The Cut dat ze niet begrijpt waarom ze destijds de significantie van de Grunge collectie niet erkende.