Schalen & manden

Schalen en manden zijn onmisbare decoratieve stukken. Van eigenzinnige eyecatchers tot prachtige manden die duurzaam en sociaal-verantwoord zijn geproduceerd. Een schaal op tafel verandert al snel in een verzamelplaats van persoonlijke spullen in een huishouden. Super handig! Voor de grotere spullen gebruik je natuurlijk handige opbergmanden.

197 artikelen
  • Manden
  • Schalen
  • Fruitschalen
  • Tijdschriften rekken
Filter & sorteer
197 artikelen

Schalen en manden zijn onmisbare decoratieve stukken. Van eigenzinnige eyecatchers tot prachtige manden die duurzaam en sociaal-verantwoord zijn geproduceerd. Een schaal op tafel verandert al snel in een verzamelplaats van persoonlijke spullen in een huishouden. Super handig! Voor de grotere spullen gebruik je natuurlijk handige opbergmanden.

Schalen en manden bij deBijenkorf.be

Zoek je opbergers om snel kleine spullen op te ruimen? Bij de Bijenkorf vind je diverse schalen en manden die werken als een statement piece in het interieur. Voor fruit, groenten, sleutels, of misschien bonnetjes, visitekaartjes, pennen en alle andere spulletjes die hebt rondslingeren in huis. Met verschillende vakken voorkom je dat jouw schaal een verzamelbak wordt van troepjes.

Ook manden zijn een voorbeeld van zo’n handig item in huis. Om dekens op te bergen, kussens, boeken, tijdschriften of het speelgoed van de kinderen. Je kunt altijd wel een goede mand in huis gebruiken. Of je nu een eigentijds model zoekt van vilt of juist een mand van riet of jute. Je vind bij ons manden in vele soorten en maten. Hieronder zetten we enkele opvallende schalen en manden uit onze woonaccessoire collectie in de schijnwerpers.

Schalen van XLBoom

Het Belgische designmerk XLBoom vierde onlangs zijn 20ste verjaardag. Het merk heeft opvallende pronkstukken in zijn collectie, kijk maar eens naar de manden van draadstaal of de platte schalen, bewerkt met patronen. Dergelijke woonaccessoires staan prachtig op een houten tafel.

Kaleido schalen van Hay

De speelse Kaleido serie van Hay is uitgevoerd in staal met een poedercoating en valt altijd op door zijn prachtige kleuren. De serie is ontworpen door designer Clara von Zweigberk. Elke seizoen verschijnen er nieuwe onderdelen, in nieuwe formaten en kleuren. Hierdoor zijn deze Kaleido schalen verworden tot een collectorsitem. Kies voor een los stuk, of plaats ze in elkaar – met zijn geometrische vormen zijn de schalen van deze serie tijdloos én een plezier voor het oog.

Design fruitschalen van Alessi

De schalen van Alessi zijn als autonome sculpturen voor op tafel. Zo weet je zeker dat je fruit mooi uitkomt. Met abstracte vormen worden de contouren van een mand geschetst. Maar daarmee verliest een schaal niet zijn functie. Kijk maar naar de Blow-up schalen of de Mediterraneo.

Designmanden van Muuto

Een designerstuk gemaakt van PET flessen? De Restore opbergmand van Muuto]4 is gemaakt van polymeervilt, wat dus geproduceerd wordt van lege plastic flessen. Met zijn opvallende design staat deze mand geweldig in een open kast. Met kranten en tijdschriften heb je een uitstekende leesmand. Je hebt de Restore mand in verschillende maten en modellen, zo zijn er ook lage en ronde modellen. Zet een ronde Restore mand naast de zetel om plaids en kussens in op te bergen, deze mand is van vele markten thuis.

Woonverbeteraars: Manden met een sociale missie

Vormgeving hoeft dus zeker niet ten koste te gaan van eerlijke en duurzame productie. Er zijn meer interieur merken die deze waarden voorop zetten. Regelmatig zijn dergelijke producten gemaakt van natuurlijke materialen, wat ook een hoop warmte geeft in huis. Als je als interieurliefhebber meer gecharmeerd bent van natuurlijke materialen, doe je ook nog eens een goede daad voor mens en milieu met een aankoop.

De manden en schalen van Fair Trade Original zijn gemaakt van kaisagras. Bedreven mandenmaaksters omwikkelen grashalmen met katoendraad en binden deze bij elkaar. Het gras komt in overvloed voor in landen als Bangladesh. En natuurlijk krijgen de mandenvlechters een eerlijke prijs betaald voor hun harde werk.

Zoek je nog een mooie mand om de was op te bergen? Neem een kijkje bij de jute manden van Yuyu. Het Amsterdamse merk heeft missie om sociaal en duurzaam mooie spullen te maken tegen een faire prijs. Dat wil zeggen dat de manden milieuvriendelijk worden geproduceerd, van hergebruikt materiaal. Je hoeft niet veel te hebben, maar als wat je hebt maar verantwoord is.