Betalen

U kunt op deBijenkorf.be en in onze winkels in Nederland op verschillende manieren betalen:

Betaalmethode Webshop Winkels
Bancontact
Creditcard
PayPal
De Bijenkorf Card
De Bijenkorf Punten
iDEAL
De Bijenkorf Cadeaucard
VVV Cadeaubon
Fashioncheque

beschikbare betaalmethodes

 • De Bijenkorf Card: betaling via creditcard uitgegeven door de Bijenkorf samen met partner ICS, het bedrag wordt gereserveerd en pas afgeschreven nadat je bestelling is verzonden (uitgestelde creditcardbetaling).

 • De Bijenkorf Punten: bij betalingen met de Bijenkorf Card spaart u punten, deze punten kunt u inwisselen voor shoptegoed bij de Bijenkorf.

 • iDEAL: online betalen via de vertrouwde online betaalomgeving van je eigen bank

 • Creditcard: betaling via MasterCard, Visa of American Express, het bedrag wordt gereserveerd en pas afgeschreven nadat je bestelling is verzonden (uitgestelde creditcardbetaling).

 • PayPal: online betaaloptie wat fungeert als intermediair tussen personen onderling, online verkopers en webwinkels. Alleen een e-mailadres is nodig om betalingen met een bankrekening, creditcard of van ontvangen geld op de PayPal-rekening te voldoen.

 • De Bijenkorf Cadeaucard: cadeaucard uitgegeven door de Bijenkorf waarvan de waarde op de card te verzilveren is bij een aankoop binnen de Bijenkorf

 • VVV Cadeaucard: cadeaucard uitgegeven door de VVV waarvan de waarde op de Card onder andere te verzilveren is bij een aankoop in de winkels van de Bijenkorf (niet online).

 • Fashioncheque: mode cadeaucard uitgegeven door fashioncheque Holding B.V. waarvan de waarde op de Card onder andere te verzilveren is bij een aankoop in de winkels van de Bijenkorf (niet online).

betaling lukt niet

U kunt op verschillende manieren betalen. Bekijk hieronder eventuele stappen die u kunt nemen om tot een succesvolle betaling te komen.

De Bijenkorf Card

Als u een nieuwe de Bijenkorf Creditcard heeft, kan het zijn dat deze nog niet geactiveerd is. Het kan ook zijn dat uw de Bijenkorf Card nog niet gekoppeld is aan uw webshop account. Dit kunt u doen in 'Mijn account'.

Overige creditcards

Wij adviseren u om voor de tweede keer te proberen een bestelling te plaatsen. Als dit niet lukt, is er wellicht een storing bij uw creditcard maatschappij. U kunt altijd even contact met hen opnemen.

Overige betaalmethodes

Wellicht is uw saldo ontoereikend. Wij adviseren u om uw saldo te checken. Indien uw saldo toereikend is, probeer dan voor een tweede keer een bestelling te plaatsen.

Als u deze stappen heeft doorlopen en het lukt nog steeds niet om een bestelling te plaatsen, neem dan contact met ons op.

VVV Cadeaubon (alleen in de winkels)

U kunt in alle de Bijenkorf-winkels in Nederland met de papieren versie van de VVV cadeaubon betalen. De VVV giftcard wordt niet geaccepteerd.
Het is niet mogelijk om op deBijenkorf.be met een VVV cadeaubon of giftcard te betalen.

Fashioncheque (alleen in de winkels)

U kunt in alle de Bijenkorf-winkels in Nederland betalen met de Fashioncheque.
Het is niet mogelijk om op deBijenkorf.be met de Fashioncheque te betalen.

Geldteruggave

Geldteruggave is op basis van betaalwijze. Het bedrag dat u van ons tegoed heeft, wordt binnen 3 werkdagen overgemaakt vanaf het moment dat uw retour is verwerkt of uiterlijk 7 dagen vanaf het moment dat u de Bijenkorf op de hoogte heeft gebracht van de herroeping van uw aankoop.

 • Creditcard: het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort op uw creditcardrekening.
 • Cadeaucard: u ontvangt dit bedrag terug in de vorm van een digitale Cadeaucard van de Bijenkorf. Deze wordt per e-mail verzonden en kan verzilverd worden zowel via de webshop als in één van onze winkels in Nederland.
 • Combinatie van de Bijenkorf Card en Cadeaucard: het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort op uw creditcardrekening.
 • iDeal: het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort op de betreffende rekening. Indien u retourneert in één van de Bijenkorf-winkels in Nederland, dan ontvangt u het aankoopbedrag direct terug in contant geld. Een bedrag boven de 500 - wordt teruggestort op uw bank - of girorekening.
 • de Bijenkorf Card: het aankoopbedrag wordt automatisch teruggestort op uw 'de Bijenkorf Card-rekening'.
 • Punten: de uitgegeven punten worden teruggestort op de Bijenkorf Card.

Betaalvoorwaarden

 • Alle prijzen van de artikelen die via deBijenkorf.be verkocht worden zijn inclusief BTW.
 • De Bijenkorf doet haar uiterste best om in alle gevallen de juiste prijs te vermelden van artikelen in de webshop. De prijs in de winkelmand is altijd leidend. Ook als deze verschilt met de prijsaanduiding op andere pagina's in de webshop.
 • De Bijenkorf hanteert de besteldatum als aankoopdatum op het afschrift van de Bijenkorf Card of uw creditcard. De Bijenkorf past uitgestelde creditcardbetaling toe.
 • De Bijenkorf controleert steekproefsgewijs bestellingen met hoge factuurbedragen. Dit doen wij om de veiligheid van uw betaling te kunnen blijven garanderen en om misbruik of fraude te voorkomen.

Betalen vanuit Nederland

Bestelt u vanuit Nederland? Dan verwijzen wij u door naar deBijenkorf.nl+.

Fraudecheck

De Bijenkorf controleert steekproefsgewijs bestellingen met hoge factuurbedragen. Dit doen wij om de veiligheid van uw betaling te kunnen blijven garanderen en om misbruik of fraude te voorkomen.