Zonnebrillen voor dames

Een retro zonnebril met gekleurde glazen of een elegant aviator montuur? Bij de Bijenkorf vind je trendy zonnebrillen in allerlei monturen. Neem een kijkje bij topmerken als Ray-Ban, Miu Miu en Celine. Een zonnebril is hét ultieme modeaccessoire - het hele jaar door.

908 artikelen
  • Aviator zonnebrillen
  • Butterfly zonnebrillen
  • Cat Eye zonnebrillen
  • Retro zonnebrillen
  • Shield zonnebrillen
  • Sportieve zonnebrillen
  • Wayfarer zonnebrillen
Filter & sorteer
908 artikelen

Cadeautips Accessoires om cadeau te geven

Laat je inspireren door onze selectie bijzondere accessoires en kies het perfecte cadeau om dit jaar te geven.

Een retro zonnebril met gekleurde glazen of een elegant aviator montuur? Bij de Bijenkorf vind je trendy zonnebrillen in allerlei monturen. Neem een kijkje bij topmerken als Ray-Ban, Miu Miu en Celine. Een zonnebril is hét ultieme modeaccessoire - het hele jaar door.

Zonnebrillen voor dames bij deBijenkorf.be

Een zonnebril is een modeaccessoire waar je keer op keer plezier van hebt. Met goede gepolariseerde brillenglazen heb je een rustig beeld, omdat ze de schittering van het licht tegengaan. Dat merk je als je in de buurt van het water bent of te maken hebt met hoge stadfaçades. Of je nu onderweg bent met de auto, op het strand ligt of een wandeling maakt op een zonnige dag: draag altijd een goede zonnebril bij je in de tas.

Welke zonnebrilglazen kies je?

Gespiegelde glazen in verschillende kleuren zijn terug van weggeweest. In onze uitgebreide collectiemet Ray-Ban zonnebrillen vind je talloze brillen met verschillende lenskleuren. Toch is niet elke kleur glas even prettig voor je ogen. Groene of bruine glazen zijn de meest neutrale keuze; ze filteren het licht op een natuurlijk wijze en houden het beeld rustig. Met oranje, rode of gele glazen lijken alle kleuren warmer.

Welk model zonnebril past bij mij?

Bij elk gezicht past een andere brilmontuur. En elke vrouw heeft een andere stijl. Bij de Bijenkorf vind je brillen in retro stijlen, aviators, butterfly zonnebrillen, cat eye zonnebrillen, wayfarers en sportbrillen. Al deze brillenmodellen hebben een verschillende herkomst en verhaal. Hieronder gaan we kort in op de modellen en welke bril het beste bij jou en je gezichtsvorm past.

Aviator: de zonnebril voor piloten

De aviator of pilotenbril werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het Amerikaanse leger door Ray-Ban als functionele bril. Maar al snel ontdekte ook Hollywood het compromisloze ontwerp met druppelglazen. Nog steeds is de enige echte Aviator afkomstig van Ray-Ban.

Toen de aviator bril in de jaren ’70 populairder werd, begonnen ook andere merken hun eigen versie van de populaire pilotenbril te ontwikkelen. Daarom hebben de meeste merken wel een variant van dit brilmontuur in de collectie. Zo heeft Michael Kors een flinke selectie met Michael Kors pilotenbrillen, met versieringen op het frame en gespiegelde glazen. De aviator bril is het meest geschikt voor mensen met een rond of ovaal gezicht.

Butterfly zonnebrillen

De butterfly zonnebril heeft grote glazen met een smallere neusbrug, daarom oogt het montuur als een vlinder. Vaak is de butterfly bril groot en expressief, classy en vrouwelijk. Verhul je achter de grote glazen en je komt als een diva voor de dag. Vaak zien we ook dat de poten van de bril bewerkt zijn met strass of inleg. Of misschien zijn de poten juist eenvoudig en is er extra decoratie op het frame. Op zoek naar een elegant montuur? Kijk eens bij de butterfly zonnebrillen van BVLGARI.

Heb je een ovale gezichtsvorm? Dan past de butterfly waarschijnlijk uitstekend bij jouw gezicht. Vrouwen met een ovaal gezicht hebben sowieso geluk! Zij kunnen bijna elk type brilmontuur dragen.

Retro zonnebrillen

Retro zonnebrillen brengen een nostalgisch modebeeld terug. Kenmerkend voor dit type zonnebril zijn de gekleurde glazen en ronde monturen. De zonnebrillen van Celine zijn trendy en minimalistisch en geven de retro zonnebril een uniek design. Ook zie je nu veel teashades. De zonnebril met ronde glazen, de John Lennon bril herken je aan het fragiele metalen frame met ronde lenzen. In de jaren ’90 was dit dé bril voor de sterren. Jodie Foster en Noel Gallagher van de band Oasis maakten dit montuur iconisch.

Je ziet in de hedendaagse mode dat er opnieuw wordt geëxperimenteerd met verschillende glazen en vormen lenzen. Een montuur als de teashade staat goed bij mensen met een vierkant, langwerpig gezicht. De ronde vormen van het montuur maken je gezicht zachter. Uiteraard heeft Ray-Ban deze klassieker in de collectie. Natuurlijk zijn er meerdere soorten retro brillen, denk aan de clubmaster met zijn tortoise shell print op de bovenkant.

Een Wayfarer bril voor iedereen

Net als de aviator is ook de Wayfarer zonnebril oorspronkelijk ontwikkeld door Ray-Ban. In de jaren ’50 en ’60 was het brillenmontuur met de trapeziumglazen ontzettend populair en werd het in allerlei verschillende uitvoeringen geproduceerd. Dit vintage model komt altijd weer terug, zo zien we ook dat sterren in de jaren ’80 ermee rondliepen. Maar ook een decennium geleden zagen we weer een revival omdat vintage brillen weer helemaal hip werden. Voor de gelegenheid bracht Ray-Ban dan ook een new wayfarer op de markt.

Het succes van de Wayfarer is dan ook eenvoudig te verklaren; het model staat bijna iedereen, of je nu een hartvormig, rond, ovaal en of langwerpig gezicht hebt. Daarom geven verschillende zonnebrillenmerken een eigen draai aan het Wayfarer montuur. Kijk maar eens bij onze Ralph Lauren zonnebrillen. Het merk maakt verschillende elegante zonnebrillen. Van zo’n brilmontuur kan je jaren lang plezier hebben!

Zonnebrillen voor de hele familie

Naast dames zonnebrillen verkoopt de Bijenkorf ook heren zonnebrillen en kinder zonnebrillen. Bekijk het uitgebreide assortiment zonnebrillen en shop jullie nieuwe zonnebril.