Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Ray-Ban zonnebrillen voor dames

Zonnebrillen van Ray-Ban zijn iconisch. Met een Wayfarer, Clubmaster of een goede cateye geef je een goede knipoog naar de jaren ’50 en ’60 qua stijl. Meer gesteld op de 90’s? Ray-Ban heeft diverse teashades met ronde en achthoekige glazen. Met een zonnebril van Ray-Ban zit je altijd goed, ongeacht het weer.

236 artikelen
  • Aviator zonnebrillen
  • Butterfly zonnebrillen
  • Cat Eye zonnebrillen
  • Retro zonnebrillen
  • Shield zonnebrillen
  • Sportieve zonnebrillen
  • Wayfarer zonnebrillen
Filter & sorteer
236 artikelen

Zonnebrillen van Ray-Ban zijn iconisch. Met een Wayfarer, Clubmaster of een goede cateye geef je een goede knipoog naar de jaren ’50 en ’60 qua stijl. Meer gesteld op de 90’s? Ray-Ban heeft diverse teashades met ronde en achthoekige glazen. Met een zonnebril van Ray-Ban zit je altijd goed, ongeacht het weer.

Ray-Ban zonnebrillen voor dames bij de Bijenkorf.be

Wanneer de eerste zonnestralen weer ten tonele verschijnen, mag de zonnebril niet in jouw tas ontbreken! Maar natuurlijk ga je niet zomaar voor de eerste de beste zonnebril, dus waarom geen zonnebril van Ray-Ban? De aviator, de clubmaster en de wayfarer zonnebrillen van Ray-Ban zijn de meest bekende modellen, en met goede reden. Deze modellen hebben hun sporen namelijk driedubbel verdiend.

Heb je echter al eens gedacht aan een retro zonnebril van Ray-Ban? In tegenstelling tot de wat meer hoekige wayfarer en clubmaster, zijn de deze modellen veelal iets ronder van montuur. Dames met een wat vierkantere of hoekige gezichtsvorm kunnen deze modellen uitstekend hebben. De retro stijl is weer terug van weggeweest: met een retro modelletje van Ray-Ban op je neus ben je helemaal van nu, maar kijk je terug op het verleden! Wat jouw voorkeur ook is, in de webshop van deBijenkorf.be vind je een Ray-Ban die bij jou past.

Welke Ray-Ban past bij mijn gezichtsvorm?

Met zo veel keuze aan modellen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Met een zonnebril van Ray-Ban sla je sowieso nooit de plank mis! Maar iedere gezichtsvorm is nou eenmaal anders, en een zonnebril die jouw gezicht mooi laat uitkomen is altijd mooi meegenomen, toch? Daarom hieronder enkele tips die je kunt aanhouden tijdens jouw zoektocht naar de perfecte Ray-Ban zonnebril.

Hartvormig gezicht. Een hartvormig gezicht kenmerkt zich door een breder voorhoofd en een smallere kaaklijn. Met een hartvormig gezicht staan bijvoorbeeld de Aviators van Ray-Ban jou prachtig, omdat dit model de vorm van jouw gezicht volgt (breder aan de bovenkant en smaller toelopend). Ook raden wij dames met een hartvormig gezicht aan om voor wat vierkantere monturen te kiezen, deze zorgen namelijk voor balans in je gezichtsvorm.

Ovaal gezicht. Het ovale gezicht is vrij lang en smal, met een ronde kaak- en haarlijn. Doordat deze gezichtsvorm in evenwicht is, kun je met een ovaalvormig gezicht wat betreft zonnebrillen alle kanten op! Wel kun je ervoor kiezen om jouw gezicht optisch iets minder lang te laten lijken: dit doe je door een model te kiezen welke iets meer de breedte in gaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Wayfarer model.

Rond gezicht. Een rond gezicht is in de breedte ongeveer net zo hoog als in de lengte. Het voorhoofd en de kaaklijn zijn beiden rond van vorm. Dames met een rond gezicht staat een bril met een rechthoekig montuur het beste. Dit omdat een rechthoekig montuur mooi contrasteert met het ronde in jouw gezicht. Denk bij het uitkiezen van jouw zonnebril bijvoorbeeld eens aan een Wayfarer of een Clubmaster.

Vierkant gezicht. Een vierkant gezicht kenmerkt zich door de hoekige vormen in het gezicht. Een vierkant gezicht heeft een ongeveer even breed voorhoofd als kin, met een scherpe kaaklijn. Het mooist is om deze hoekige vormen ietwat te verzachten, door voor een rond of ovaal montuur te gaan. Kijk hiervoor eens rond tussen de retro modelletjes van Ray-Ban.