Espadrilles voor dames

De espadrille is een populaire keuze tijdens de zomer en lente. De gevlochten juten zool geeft de espadrille zijn herkenbare, unieke uitstraling. Met een paar zonnige espadrilles van suède, leer of canvas aan je voeten ben jij klaar voor de zomer!

35 artikelen
  • Sleehakken
Filter & sorteer
35 artikelen
35 van 35 gezien

De espadrille is een populaire keuze tijdens de zomer en lente. De gevlochten juten zool geeft de espadrille zijn herkenbare, unieke uitstraling. Met een paar zonnige espadrilles van suède, leer of canvas aan je voeten ben jij klaar voor de zomer!

Espadrilles voor dames bij deBijenkorf.be

De oorsprong van de espadrille ligt in Catalonië, waar deze sinds de 14e eeuw al werden vervaardigd. Deze schoen werd ooit gedragen door boeren, maar nu is de espadrille een gewild mode-item onder vooral vrouwen (en soms ook mannen, vooral in Frankrijk en Catalonië!). De espadrille in zijn oorspronkelijke vorm was natuurlijk vrij simpel en bescheiden: de schoenen waren van canvas gemaakt, met een dichte voor- en achterkant. Ook hadden ze een platte zool.

De espadrille met sleehak: een ontwerp van Yves Saint Laurent

Veel later pas is de sleehak toegevoegd aan de espadrille. De espadrille met sleehak is ontworpen door Yves Saint Laurent. YSL had echter alleen nog een producent nodig om zijn ontwerp tot uitvoering te brengen… In 1970 ontmoette de Franse designer het echtpaar Lorenzo en Isabel Castañer op een Parijse beurs. Yves Saint Laurent zocht al maanden naar een geschikte espadrille fabrikant, en vond deze in het bedrijf Castañer. Het ontwerp van YSL en de productie van het Spaanse bedrijf: het bleek een gouden combinatie en de espadrille met sleehak sloeg al snel aan.

Espadrilles van Fred de la Bretonière, Shabbies Amsterdam en Toms

Bij de Bijenkorf kun je terecht voor espadrilles van merken die hun sporen lang en breed hebben verdiend. Het Nederlandse Fred de la Bretonière is daar één van. Dit merk staat bekend om zijn tassen en schoenen met een klassieke uitstraling: mooi van eenvoud en altijd van de beste kwaliteit. Deze uitstraling vind je zeker terug in de espadrilles van Fred de la Bretonière. Bij deze collectie kun je terecht voor mooie en vrouwelijke suède espadrilles: mét en zonder sleehak, dicht of met open voor- of achterkant, en in bescheiden kleuren.

Shabbies Amsterdam valt onder Fred de la Bretonière en is het meer casual merk van de twee. De espadrilles van Shabbies zijn hooggesloten en bieden daardoor iets meer steun dan de lagere modellen van Fred de la Bretonière. Dit maakt ze bijvoorbeeld zeer geschikt voor dagen waarop je wat meer moet stappen.

Achter het merk Toms zit een bijzonder idee. Voor ieder paar schoenen dat Toms verkoopt, wordt één paar nieuwe Toms schoenen gegeven aan een kind in nood (kinderen die in erbarmelijke omstandigheden zonder schoenen opgroeien). Naast het feit dat Toms sociaal betrokken is, heeft het merk ook nog eens erg comfortabele en fashionable espadrilles. Deze instappers met platte zool zien er supermooi uit onder een jeans, rokje of jurkje en vormen daarmee ook een gekleed alternatief voor de ballerina. Wat wil je nog meer?!