Duurzaam ondernemen

Als toonaangevend warenhuis streven wij naar een transparante mode-industrie waarin duurzaamheid de norm is. Hiervoor werken wij samen met onze merken, het Convenant Duurzame Kleding en Textiel en de Sustainable Apparel Coalition.

Duurzaamheid betekent voor ons het aanbieden van een duurzaam product, het minimaliseren van onze impact op het milieu, de zorg voor onze mensen bewaken en het bevorderen van dierenwelzijn, om zo bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Al jaren werken wij aan het verduurzamen van onze bedrijfsactiviteiten. In 2017 hebben wij daarom ‘duurzaam handelen’ aan onze bedrijfswaarden, die een belangrijk onderdeel van het DNA van onze werknemers vormen, toegevoegd. Deze waarde wordt vertaald naar concrete doelen binnen ons duurzaamheidsbeleid voor iedere werknemer, waardoor iedereen een positieve bijdrage kan leveren aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Ons duurzaamheidsbeleid richt zich op vier pijlers:

Het product

De Bijenkorf wil producten verkopen die voldoen aan de normen van verantwoord duurzaam ondernemen. Daarom willen we weten waar deze producten vandaan komen en onder welke omstandigheden ze worden gemaakt.

Lees meer

Het milieu

De Bijenkorf handelt met respect voor de omgeving en het milieu en streeft naar een zo verantwoord mogelijk gebruik van materialen, grondstoffen en natuurlijke bronnen.

Lees meer

De mens

Het zijn onze medewerkers die de Bijenkorf zo bijzonder maken. Wij zorgen voor duurzame inzetbaarheid door ze iedere dag een inspirerende, leuke en veilige werkomgeving te bieden.

Lees meer

Positieve verandering

De Bijenkorf wil positieve verandering op gang brengen door onze visie op duurzaamheid uit te dragen, het goede voorbeeld te geven en bewustwording te creëren.

Lees meer