• Home
 • icon--arrow-micro-rightDames
 • icon--arrow-micro-rightCosmetica
 • icon--arrow-micro-rightGeuren

Geuren voor dames

Parfums beïnvloeden je stemming, brengen je terug naar bijzondere momenten en creëren nieuwe herinneringen. Wel is het ontzettend belangrijk dat je een parfum kiest die bij jouw karakter en natuurlijke feromonen aansluit. Gelukkig heeft de Bijenkorf een zeer uitgebreid assortiment: er is altijd wel een parfum die bij jou past!

1.368 artikelen
 • Eau de Parfum
 • Eau de Toilette
 • Parfum
 • Parfumsets
 • Eau de Cologne
 • Huisparfum
 • Autoparfum
 • Haarparfum
Filter & sorteer
1.368 artikelen
48 van 1368 gezien

Parfums beïnvloeden je stemming, brengen je terug naar bijzondere momenten en creëren nieuwe herinneringen. Wel is het ontzettend belangrijk dat je een parfum kiest die bij jouw karakter en natuurlijke feromonen aansluit. Gelukkig heeft de Bijenkorf een zeer uitgebreid assortiment: er is altijd wel een parfum die bij jou past!

Parfum voor dames bij deBijenkorf.be

De ultieme frisse bloemige parfums voor alledag vind je in de collectie van Issey Míyake. De geabstraheerde flesjes symboliseren de geursensatie perfect: karakteristiek en minimalistisch. Voor een gevoel van luxe en geraffineerde elegantie ben je bij Bvlgari aan het juiste adres. De collectie bestaat uit ijsfrisse, houtachtige of bloemengeuren. De flesjes zijn stuk voor stuk sieraden op zich.

Parfums van Dior en Jo Malone

Dior is de uitvinder van het concept couture parfum. Hij lanceerde zijn eerste parfum Miss Dior al in 1947 tegelijkertijd met zijn New Look collectie. Een parfum van Dior is uitgebalanceerd tot in de kleinste details. Dior gebruikt de meest duurzame en elegante extracten, gecombineerd met traditionele en frisse elementen. Jo Malone London verkoopt bij veruit de meest verassende en originele geursensaties. Een van de meest populaire parfums is Wood Sage & Sea Salt met aroma’s van zeezout en hout. Voor een extra persoonlijke beleving is het ook mogelijke om de parfums onderling te combineren.

Parfum: het ideale cadeau

Een luchtje is ook ontzettend leuk om cadeau te doen. Is het bijna Valentijnsdag, moederdag of kerst? Is er een verjaardag op komst en slaat de cadeaustress weer toe? Met een parfum zit je altijd goed. Alleen de luxe flesjes en uitbundige verpakkingen maken het geven van een parfum al een feest op zich. En iedere keer dat ze het luchtje op doet zal ze even aan je denken. In ons assortiment parfumsets vind jij het perfecte cadeau voor jouw familieleden, vrienden en geliefden.

Eau de toilette of eau de parfum: welke past bij jou?

Een verfrissende sensatie of een bedwelmende beleving: parfums zijn er in vele sterktes. Een eau de cologne is de lichtste variant. Het is lekker fris en luchtig, maar vervliegt ook weer snel. Eau de toilette bestaat voor 5% tot 10% uit geurbestanddelen. Een eau de toilette heeft dominanten topnoten. Meteen na het opdoen ruik je de geur heel intens, maar het blijft niet lang hangen.

Een eau de parfum bevat 10% tot 20% geurbestanddelen. Nadat de topnoten zijn vervlogen komen de hardnoten op. Deze aroma’s blijvende de hele dag hangen. De meeste intense variant is de parfum. De concentratie van parfum is 20% tot 40% en bevat een uitgebalanceerde mix van topnoten, hardnoten en basisnoten. Je hebt maar een minuscule hoeveelheid nodig om de hele dag door heerlijk te ruiken.

Welke geur past bij mij?

Zeker weten of de geur die je op het oog hebt ook daadwerkelijk bij jou past? Dan vind je op onze adviespagina een bijzondere uitleg over hoe jij een passende geur zal vinden! Daarbij hebben wij op onze inspiratiepagina een lijst opgesteld met de Top 10 parfum voor dames. Wellicht zit jouw favoriet hier zelf als tussen!