Fossil horloges voor heren

Het dragen van een horloge kan de finishing touch geven aan je outfit. Al sinds 1984 weet het Amerikaanse Fossil prachtige horloges te ontwerpen voor mannen. Van stoer en robuust tot verfijnd en klassiek. En dankzij de modernste smartwatches is het gebruik om enkel de tijd af te lezen verleden tijd.

89 artikelen
  • Analoge horloges
  • Smartwatches
  • Digitale horloges
  • Horlogebanden
Filter & sorteer
89 artikelen

Het dragen van een horloge kan de finishing touch geven aan je outfit. Al sinds 1984 weet het Amerikaanse Fossil prachtige horloges te ontwerpen voor mannen. Van stoer en robuust tot verfijnd en klassiek. En dankzij de modernste smartwatches is het gebruik om enkel de tijd af te lezen verleden tijd.

Fossil horloges voor heren bij deBijenkorf.be

Tom Kartsotis, zijn naam zal waarschijnlijk niet al te bekend in de oren klinken, maar hij is de oprichter van een van de grootste Amerikaanse modemerken. Fossil werd in 1984 opgericht in Texas. Het label ontstond nadat zijn oudere broer hem aanraadde zich te verdiepen in het importeren van retail-goederen, voornamelijk met het oog op horloges. Deze raad heeft Kartsotis geen windeieren gelegd, want tot de dag van vandaag zijn Fossil horloges zeer geliefd onder mannen en vrouwen.

Bruin: de kleur van het Fossil horloge

Fossil weet voor elk type man een horloge te ontwerpen. Het assortiment is namelijk behoorlijk divers en daardoor te combineren met elk soort stijl. Een terugkerend detail in de ontwerp is de kleur bruin. Zo worden de banden van het horloge vaak in bruin lederen varianten uitgebracht. Het gebruik van leer brengt een waar Amerikaans vintage gevoel naar boven. De klassieke horloges van Fossil zijn elegant, zakelijk en een echt mannenhorloge.

Fossil horloges in diverse stijlen voor heren

Naast de authentieke stijl van Fossil zijn er ook sportieve uitvoeringen, zoals de Machine horloge. Het horloge heeft een brede schakelband en is in diverse donkere kleuren, waaronder grijs en zwart, verkrijgbaar. Dankzij de behuizing van staal geeft het horloge een robuust en sterke feel. Toch meer een liefhebber van een verfijnd horloge? Bekijk dan zeker de minimalistische stijlen. Gek van gadgets? Het modemerk heeft een uitgebreide collectie aan smartwatches en hybride horloges, zowel in moderne als de authentieke Fossil stijlen. Een ding is ten alle tijden zeker: wie Fossil om de pols draagt is gegarandeerd van vakmanschap.

Fossil: een analoog horloge, smartwatch of toch een hybride horloge?

De collectie herenhorloges bestaan uit analoge horloges, hybride horloges en smartwatches van Fossil. Tussen deze type horloges bestaat soms verwarring, waardoor het handig is om te weten wat de exacte verschillen zijn. Concreet is een analoog horloge van Fossil een klassiek horloge waar geen extra functies aan toegevoegd zijn, echter kan de tijd natuurlijk wel worden bekeken. Een hybride horloge lijkt op een klassiek analoog horloge, maar beschikt over extra functies. Daarbij is een smartwatch digitaal en beschikken over functies zoals de hybride horloges. Het soort functies hangt af van het type en merk, maar bij Fossil zijn onder andere afspraken, data en stappen af te lezen van het scherm.