Kostuums en blazers voor heren

Er bestaan tal van klassieke kostuums, maar ook pakken en blazers voor heren in kleurrijke patronen. Of je nou kiest voor linnen, wol, streeppatroon of effen-kleur: binnen de online collectie van de Bijenkorf vind je alle essentiële items die horen bij de complete look voor kostuums & blazers.

322 artikelen
  • Colberts
  • Gilets
  • Pakken
  • Pantalons
Filter & sorteer
322 artikelen
48 van 322 gezien

Er bestaan tal van klassieke kostuums, maar ook pakken en blazers voor heren in kleurrijke patronen. Of je nou kiest voor linnen, wol, streeppatroon of effen-kleur: binnen de online collectie van de Bijenkorf vind je alle essentiële items die horen bij de complete look voor kostuums & blazers.

Pakken & colberts voor heren bij deBijenkorf.be

Pakken en blazers zijn op een bepaald moment voor veel mannen een vereisten in de garderobe. Waar de een ervan houdt om een colbert te dragen, daar is het voor een ander verplicht om in kostuum op de bedrijfsvloer te verschijnen. Het dragen van pakken en blazers zet namelijk een meer zakelijke toon, in tegenstelling tot het dragen van een casual stijl. Of het nou gaat om een officiële gelegenheid, een sollicitatiegesprek of om business te doen. En of je nou op zoek bent naar een gemêleerd, gestreept of uni dessin: de online wereld van de Bijenkorf heeft diverse colberts, gilets, pakken en pantalon voor elke man.

Blazers: elegant en casual

Het fijne aan een colbert is dat het item niet alleen te dragen is als formele outfit, maar dat deze ook zeker kan worden gecombineerd binnen een meer casual stijl. Eén knoopje open van het overhemd en een lichte pantalon aan en je creëert een smart casual stijl. Echter, wanneer toch een meer zakelijke toon nodig is in de stijl, dan combineer je een blazer met een volledig gestolen overhemd en een nette pantalon. Om de gehele look nog deftiger te maken draag je een mooi hemd boven je broek. Sjaal om, aktetas in de hand en elke man is klaar voor business.

De oorsprong van het gilet

Ook een mooi item om een stijlvolle stijl te creëren is het gilet. Een gilet kan worden gezien als een mouwloos vest. Oorspronkelijk is het één onderdeel van een driedelig pak, maar tegenwoordig wordt een gilet ook steeds vaker los gedragen van een pak. Door het gilet boven een wit hemd te dragen, in combinatie met een pantalon, creëer je een zakelijke look. Mocht je toch meer behoefte hebben aan een casual stijl, dan kies je er voor om een jeans te dragen onder de outfit.

Vereisten voor elke man: het kostuum

Elke man dient op een bepaald moment in het leven een pak te dragen. Of het nu is voor een trouw met Tenue de Ville thema is, of omdat het een verplichting is op de werkvloer. Belangrijk bij het dragen van een kostuum is dat zowel boven- als onderstuk één hetzelfde dessin hebben. Zo kan je kiezen uit de gebruikelijke kleuren zwart, blauw en grijs, maar ook een streepdessin of ander patroon kan worden gedragen.

Belangrijk bij de aanschaf van een kostuum is dat de schouders van de blazer niet te breed zijn, de armlengte van de mouwen met een gestrekt arm tot de pols lopen en de pijpen van de kostuumbroek netjes aflopen op de schoenen. Zo blijft het pak kreukvrij en daarmee staat het pak nog netter. Binnen het brede aanbod van pakken in de online collectie van de Bijenkorf vind je kostuums van satijn, linnen, katoen en natuurlijk wol. Dankzij de vele merken weet je ook zeker dat jouw favoriete merk een pak voor jou heeft. Kies je voor de zakelijke ontwerpen van Van Gils, HUGO BOSS en Tommy Hilfiger of toch de kleurrijke prints en patronen van OppoSuits?

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Gratis levering & retour
naar Duitsland

Shop nu