Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Kostuums en blazers voor heren

Er bestaan tal van klassieke kostuums, maar ook kostuums en kostuumvesten voor heren in kleurrijke patronen. Of je nu kiest voor linnen, wol, streeppatroon of effen-kleur: binnen de online collectie met kostuums en kostuumvesten van de Bijenkorf vind je alle essentiële items die horen bij de complete, geklede look.

366 artikelen
  • Colberts
  • Gilets
  • Pakken
  • Pantalons
Filter & sorteer
366 artikelen

Er bestaan tal van klassieke kostuums, maar ook kostuums en kostuumvesten voor heren in kleurrijke patronen. Of je nu kiest voor linnen, wol, streeppatroon of effen-kleur: binnen de online collectie met kostuums en kostuumvesten van de Bijenkorf vind je alle essentiële items die horen bij de complete, geklede look.

Kostuums & kostuumvesten voor heren bij deBijenkorf.be

Kostuums en kostuumvesten zijn op een bepaald moment voor veel mannen een vereiste in de garderobe. Sommige mannen houden eerder van het dragen van alleen een colbert, andere mannen kiezen resoluut voor het dragen van een kostuum naar werk. Het dragen van kostuums en kostuumjasjes zet namelijk een zakelijkere toon, in tegenstelling tot het dragen van alleen een kostuumvest. Of het nu gaat om een officiële gelegenheid, een sollicitatiegesprek of om een business meeting. En of je nu op zoek bent naar een gemêleerd, gestreept of uni dessin: de online wereld van de Bijenkorf heeft diverse colberts, gilets, kostuums en pantalons voor elke man.

Kostuumvesten: elegant en casual

Het fijne aan een kostuumvest is dat het item niet alleen te dragen is als formele outfit, maar dat deze ook gecombineerd kan worden met een meer casual stijl. Eén knoopje open van het hemd, een lichte pantalon aan en je creëert meteen een smart casual stijl. Wanneer toch een meer zakelijke toon nodig is, dan combineer je een kostuumjas met een nette pantalon. Om de gehele look nog deftiger te maken draag je een mooi hemd boven je broek. Sjaal om, aktetas in de hand en je bent klaar voor jouw werkdag!

De oorsprong van het gilet

Ook een mooi item om een stijlvolle stijl te creëren is het gilet. Een gilet kan worden gezien als een mouwloze vest. Oorspronkelijk maakte het onderdeel uit van een driedelig kostuum, maar tegenwoordig wordt een gilet ook steeds vaker los gedragen van een kostuum. Door het gilet boven een wit hemd te dragen, in combinatie met een pantalon, creëer je een zakelijke en stijlvolle look. Mocht je toch meer behoefte hebben aan een casual stijl, dan kies je ervoor om een jeans te dragen onder de outfit.

Vereiste voor elke man: een go-to kostuum

Elke man dient op een bepaald moment in het leven een kostuum te dragen. Of het nu is voor een trouw met Tenue de Ville thema is, of omdat het een verplichting is op de werkvloer. Belangrijk bij het dragen van een kostuum is dat zowel het boven- als onderstuk één en hetzelfde dessin hebben. Zo kan je kiezen uit de gebruikelijke kleuren zwart, blauw en grijs, maar ook een streepdessin of ander patroon kan een succes zijn.

Belangrijk bij de aanschaf van een kostuum is dat de schouders van de vest niet te breed zijn, de armlengte van de mouwen met een gestrekt arm tot de pols lopen en de pijpen van de kostuumbroek netjes aflopen op de schoenen. Zo blijft het kostuum kreukvrij en ziet het er nog netter uit. Binnen het brede aanbod van kostuums in de online collectie van de Bijenkorf vind je kostuums van satijn, linnen, katoen en natuurlijk wol. Dankzij de vele beschikbare merken weet je ook zeker dat jouw favoriete merk een kostuum voor jou in petto heeft. Kies je voor de zakelijke ontwerpen van HUGO BOSS en Tommy Hilfiger of ga toch liever voor de kleurrijke prints en patronen van OppoSuits?