Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Ray-Ban zonnebrillen voor heren

Het iconische zonnebrillenmerk Ray-Ban is onlosmakelijk verbonden met rock & roll, Hollywood en jeugdcultuur. Als uitvinder van de pilotenbril, richtte Ray-Ban zich eerste op de luchtmacht, maar al snel gingen rocksterren en filmsterren met de brillen aan de haal. Bij Ray-Ban vind je nu alle iconische klassiekers!

395 artikelen
  • Wayfarer zonnebrillen
  • Aviator zonnebrillen
  • Retro zonnebrillen
  • Sportieve zonnebrillen
Filter & sorteer
395 artikelen

Het iconische zonnebrillenmerk Ray-Ban is onlosmakelijk verbonden met rock & roll, Hollywood en jeugdcultuur. Als uitvinder van de pilotenbril, richtte Ray-Ban zich eerste op de luchtmacht, maar al snel gingen rocksterren en filmsterren met de brillen aan de haal. Bij Ray-Ban vind je nu alle iconische klassiekers!

Ray-Ban zonnebrillen van heren

Ray-Ban is de zonnebril voor culturele iconen en filmsterren. Op de neus van James Dean, Michael Jackson en Audrey Hepburn is de Ray-Ban zonnebril uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de zogenaamde incognito rockster look waarmee je opvalt! Tijdloze stijl, authenticiteit en creativiteit zijn waarden die het merk hoog in het vaandel heeft staan. Met een zonnebril van Ray-Ban haal je een echte klassieker in huis!

De Ray-Ban Aviator: Van de luchtvaart naar het witte doek

Nieuwe technieken in de luchtvaart in de jaren dertig zorgden er voor dat vliegtuigen een stuk hoger konden vliegen. De schittering van de zon veroorzaakte op deze hoogte veel irritatie bij piloten. Ray-Ban creëerde een zonnebril die optimaal zicht biedt en de schittering filtert. Dit is hoe het ontwerp van de iconische Ray-Ban Aviator, oftewel de "pilotenbril", tot stand is gekomen. Al snel groeide de Aviator uit tot de favoriete zonnebril van iedereen die een avontuurlijke outdoor levensstijl ambieerde. Dankzij veelvuldige optredens op het witte doek werd de bril ook geliefd onder een mode minnend publiek. Het model is nog steeds ongekend populair.

Ga voor Hollywood-glam met de Ray-Ban Wayfarer

Een andere Ray-Ban klassieker is het Wayfarer model. Deze bril werd gelanceerd in 1952. Ook de Ray-Ban Wayfarer verwierf een glam-status dankzij Hollywood. Gedragen door James Dean in ‘Rebel without a Cause’(1955) en Audrey Hepburn in ‘Breakfast at Tiffany’s’(1961) groeide de Wayfarer uit tot een iconische zonnebril. In de jaren die volgden bleef het model terugkeren op het witte doek. In 2006 stond de Wayfarer opnieuw in de spotlights. De bekende muziekfotograaf Mick Rock creëerde een serie foto’s van toonaangevende indie-muzikanten zoals James Murphy, Peaches en LCD Soundsystem met de Wayfarer zonnebril op hun neus.

De Ray-Ban Clubmaster: een zonnebril voor culturele intellectuelen

De jaren negentig stonden in het teken van de Ray-Ban Clubmaster: de zonnebril voor culturele intellectuelen. Nadat deze bril op de neus verscheen van Denzel Washington in ‘Malcolm X’ (1992) en Tim Roth in ‘Reservoir Dogs’ (1992) werd dit model enorm populair. Twintig jaar later brachten verscheidene muzikanten als Black Kids, The Kills, Ipso Facto en Ladyhawke een ode aan de Clubmasters door songs te coveren uit de jaren vijftig en zestig: de jaren die inspiratie boden voor het Ray-Ban retro design van de bril. Deze werden live ter gehore gebracht tijdens concerten in Beijing, New York en Milaan.