Alles over de panty
Mode
03
NOV. '20

Alles over de panty

Welke panty draag je naar welke gelegenheid? En hoe zit het nu precies met de verschillende deniers? Met onze tips en tricks kies je de perfecte panty en weet je je panty goed te onderhouden.

placeholder
Geschreven door
AnitaContent creator damesmode

Welke denier kies je?

Het uitkiezen van de juiste panty is afhankelijk van je outfit, de gelegenheid of het seizoen. Je kunt je immers voorstellen dat je 's winters en wat dikkere panty wil dan 's zomers. Dan kijk je naar het aantal denier. De regel is: hoe hoger het denier, hoe dikker de gebruikte draad en hoe warmer de panty.

Transparant

De transparante panty van 8 t/m 20 denier, is vooral in de zomer een ideale keuze. Wanneer je voor een huidskleurige variant gaat, lijkt het bijna alsof je geen panty draagt. Vooral bij zakelijke dresscodes, waarbij blote benen niet zijn toegestaan, vormen deze panty's de oplossing.

Panty's van 8 t/m 20 denier

4 van 12 artikelen gezien


Semi-transparant

Tijdens het tussenseizoen zoals in de herfst en lente, kies je voor een semi-transparante panty van 30 t/m 40 denier. Met deze dikte heb je het warm genoeg én zie je er extra stijlvol uit in dat kleedje of rokje.

Ondoorzichtig

De ondoorzichtige of ook wel 'opaque' panty genoemd, is ideaal voor de echte koude winterdagen. Deze panty heeft een denier van 50 t/m 120. Dit zijn de dikste en sterkste panty's en gaan ook het langst mee. Ook voor ladders hoef je bij deze panty niet te vrezen.

Panty's van 50 t/m 120 denier

4 van 12 artikelen gezien


Soorten panty's

Naast de klassiekers zoals de huidskleurige en zwarte panty's zijn er ook genoeg andere soorten te vinden. Heb je een speciale gelegenheid op de planning staan of wil je van je outfit een eyecatcher maken? Kies dan voor een panty met print. Bij merken als Falke, Spanx en Magic Body vind je corrigerende panty's die je buik en benen smaller laten lijken.

Nog meer panty's met print

4 van 12 artikelen gezien


Onderhoud

Wassen

Tijd om je panty te wassen? Dat is goed nieuws, je panty heeft het overleefd! Met deze twee opties was jij je panty's op de juiste manier en blijven ze langer schoon:

  • Om beschadigingen te voorkomen raden wij het aan om je panty met de hand te wassen met lauw water en wasmiddel. Spoel het wasmiddel vervolgens uit met koud water.
  • Geen tijd voor een handwasje? Was je panty's dan in een apart waszakje op een wasprogramma van 30 graden. Let hierbij wel op andere kleding die je meeneemt tijdens deze wasbeurt. Je panty is als de dood voor bh-haakjes, ritsen van jeans en andere scherpe details.

Drogen

Stop je panty nooit in de droger en laat het in plaats daarvan aan de lucht drogen.

Ladder

Niets is zo vervelend als een ladder in je nieuwe panty. Zorg er daarom altijd voor dat je geen haakjes in je nagels hebt voordat je een panty aantrekt. Vooral dan is uiterste voorzichtigheid geboden. Is het toch niet gelukt of ben je ergens blijven haperen? Breng dan een dun laagje doorzichtige nagellak of haarlak over de ladder aan om te voorkomen dat deze verder doortrekt.