In 5 stappen Hoe knoop je een stropdas?

Leo, Content creator herenmode

Je wilt graag een stropdas dragen naar kantoor of een speciale gelegenheid, maar weet niet hoe je hem strikt? Geen probleem. Hieronder leer je de truc van het stropdas knopen in 5 simpele stappen.

Eerst: kies de juiste stropdas

Bij formele gelegenheden kies je voor een stropdas in een rustige kleur, maar op feestelijke aangelegenheid mag je opvallen met een stropdas van satijnzijde. Zorg er hoe dan ook voor dat de kleur van de stropdas donkerder is dan je overhemd en lichter dan je pak.

Stap 1

Klap de kraag van je overhemd omhoog. Hang de stropdas om je nek met de dikke kant aan je rechterschouder en dunne kant aan je linkerschouder. Zorg ervoor dat de dunne kant tot net boven het midden van je romp komt.

Stap 2

Sla de dikke kant van de das over de dunne kant en breng hem ter hoogte van je linkerschouder. Houd met je rechterhand de dikke en de dunne kant vast, ter hoogte van de kruising.

Stap 3

Sla met je linkerhand de dikke kant over de achterkant van de dunne kant, over je vingers en breng hem richting je rechterschouder. Leg nu de dikke kant op je rechterpols.

Stap 4

Kruis met de dikke kant weer de voorkant van de dunne kant en breng de dikke kant nu naar je linkerschouder.

Stap 5

Haal de dikke kant achter de lus door bij je hals zodat de dikke kant bij je kin uitkomt. Steek nu de dikke kant in de lus die ontstaan is uit de dikke en dunne kant van de stropdas.

Tot slot

Om nu je stropdas te knopen trek je de dunne kant naar beneden terwijl je de lus strak naar boven trekt. Et voilà!

Tot in de details Dé finishing touch

Een stropdas is een uitstekende accessoire voor je look. Ontdek ook nog andere accessoires zoals manchetknopen of horloges om je outfit compleet te maken.

Ontdek het aanbod

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Geniet van exclusieve privileges en voordelen. Meld u aan als Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending, aantrekkelijke acties en online stylingadvies.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl