Le Creuset

Het Franse merk Le Creuset is sinds zijn oprichting in 1925 dé specialist in keukenaccessoires van hoge kwaliteit. Van de wereldberoemde gietijzeren braadpan tot kleurrijke koffietassen, grillpannen, fluitketels en tajines, met Le Creuset zit je altijd goed.
  • Home
  • arrow-small__rightLe Creuset

Le Creuset

259 artikelen
Filter & sorteer
259 artikelen

Le Creuset bij debijenkorf.be

Sinds 1925 is Le Creuset de expert in het produceren van braad- en stoofpannen in gietijzer. Daarnaast kan je bij de Franse expert ook terecht voor fluitketels, serviezen, ovenschalen en tafelaccessoires. Het kookgerei van Le Creuset is hoogwaardig en smaakvol en wordt vervaardigd met ongeëvenaarde toewijding.

Het verhaal van Le Creuset begint als de Belgische industrieel ontwerpers Armand Desaegher en Octave Aubecq elkaar treffen op de Beurs van Brussel. Samen besluiten ze om een fabriek voor geëmailleerde producten te beginnen. In 1925 werd Le Creuset opgericht en verhuisde het merk naar Frankrijk. Vandaag de dag is Le Creuset nog steeds hét merk voor geëmailleerde gietijzeren braadpannen en stoofpannen van hoogwaardige kwaliteit. Iedere pan heeft zijn unieke mal, die meteen na het genieten wordt vernietigd. Vervolgens worden de Le Creuset pannen met de hand geëmailleerd en met een ongeëvenaarde precisie gecontroleerd op fouten. Deze ambacht en toewijding wordt ook toegepast bij de productie van het overige Le Creuset keukengerei. Het merk Le Creuset garandeert hoogwaardige kwaliteit en een stijlvol nostalgisch design.

Pannen van Le Creuset

De gietijzeren stoof- en braadpannen van Le Creuset hebben inmiddels een iconische status bereikt. Maar wist je dat je je voor koekenpannen, hapjespannen, wokpannen en grillpannen ook helemaal goed zit bij Le Creuset. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Le Creuset koekenpannen, hapjespannen en wokpannen uit de Les Forgées serie! Deze pannen hebben een extra sterke anti-aanbaklaag. Deze laag is zeer gemakkelijk te reinigen en ook nog eens geschikt voor het gebruik van metalen keukengerei.

Theedrinken met Le Creuset

Een waterkoker mag dan zeer efficiënt zijn, theedrinken uit een fluitketel is toch een stuk sfeervoller. Zeker met de prachtige retro ontwerpen van Le Creuset in uiteenlopende kleuren. Daarnaast biedt Le Creuset ook nog eens bijpassende theepotten, mokken, kopjes & schotels. Begin maar vast met het versturen van uitnodigingen voor die high-tea of brunch want dit servies mag gezien worden! Ben jij dol op uitgebreid ontbijten? Dan kunnen de eierdoppen van Le Creuset niet op jouw stijlvol gedekte tafel ontbreken! Koop jij alles in één kleur of mix en match je erop los?