Nagellak

Bij de Bijenkorf online vind je nagellak in de meest uiteenlopende kleuren om jouw eigen stijl en persoonlijkheid mee uit te drukken. Ga bijvoorbeeld voor een elegante nude kleur, kies voor glitter en glamour of kies voor een klassieke roodtint. Ontdek hier de collecties van merken als KOH, Dior en CHANEL.

38 artikelen
Filter & sorteer
38 artikelen
38 van 38 gezien

Bij de Bijenkorf online vind je nagellak in de meest uiteenlopende kleuren om jouw eigen stijl en persoonlijkheid mee uit te drukken. Ga bijvoorbeeld voor een elegante nude kleur, kies voor glitter en glamour of kies voor een klassieke roodtint. Ontdek hier de collecties van merken als KOH, Dior en CHANEL.

Nagellak bij deBijenkorf.be

Bij de Bijenkorf vind je een ruime collectie nagellak, alles om jouw eigen nagels te verfraaien. Of je nu gaat voor lak met een glans, een ultra-shiny hoogglans, een matte finish, een glimmende metallic, sprankelende parelmoer of glitter – je kunt all-out met de nagellak van Koh. Maar natuurlijk vind je ook nog vele andere cosmetica merken in onze webshop. Neem een kijkje bij de collecties van DIOR, Yves Saint Laurent, Lacôme en NARS.

Een korte historie van nagellak

Het versieren en beschilderen van de handen en nagels was bij vele oude culturen al een gewoonte. In het China lakte men al de nagels rond 5000 jaar voor Christus. Nagellak werd toen gemaakt van plantaardige stoffen, bijenwas, eiwitten, gelatine en Arabische gom. Ook toen was er al een variatie aan kleuren; gouden, zilveren, rode en zwarte nagellak waren populair onder de keizers. Ook in het oude Egypte was nagellak een statussymbool. Hogere klassen schilderen hun nagels in donkere kleuren, terwijl lagere klassen meer gebruik maakte van lichte kleuren. Koningin Cleopatra maakte uiteraard de rode nagellak populair, dat matchte perfect met haar lippen.

French manicure met Koh

De French manicure ontstond in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw in Parijs. Met een roze nagellak en witte randen kon men er voor zorgen dat nagels gezonden oogden. Vandaag de dag blijft een French manicure nog steeds populair omdat het er natuurlijk uitziet. Gebruik een mooie roze kleur, of een nude teint om je nagels ‘au naturel’ te laten oog. Met het witte randje werkt je de nagel af, dit kun je doen met witte nagellak. De French manicure lak van Koh zorgt er ook nog eens voor dat je nagels worden gevoed. Zo zorg je ervoor dat je nagels door het lakken gezonder worden. Wat extra aandacht voor je voeten nodig? Ook voor je teennagels is een French manicure populair.

Inspiratie: Fashionable nails

Op naar een feestje? Dan kun je met je nagels en statement maken. De nagellak van Yves Saint Laurent is toonaangevend. Vele merken kijken af wat het merk aangeeft, zo zagen we deze zomer bijvoorbeeld ‘jungle green’ en ‘jungle orange’. Soms kun je alleen al verliefd worden op de naam van een nagellak.

Ook Nars nagellak heeft prachtige kleuren dit seizoen, en doet mee aan de nagellaktrends. Kun je niet kiezen uit al die mooie kleuren? Combineer ze! Het afgelopen jaar zagen we veel modellen op de catwalk lopen met meerdere kleuren. Denk hierbij een aan donkergroene nagel, in combinatie met een metallic finish op de onderkant.

Nagels lakken? Gebruik een top- en basecoat

Gebruik altijd een top- en basecoat wanneer je nagellak gebruikt. Met een basecoat voorkom je verkleuringen van je nagel, en zorg je dat je een gladde ondergrond hebt om te lakken. Vooral blauwe en groene lak kunnen je nagels aantasten. Was eerst je handen met zeep, vettigheid zorgt ervoor dat en basecoat minder goed pakt. La Petite Robe Noire Base Coat van Guerlain zorgt er voor dat jouw nagels perfect egaal zijn, en verzorgt direct.

Met een topcoat zorg je ervoor dat jouw manicure nog langer mooi blijft. Het is een doorzichtige nagellak die je aanbrengt wanneer je nagels droog zijn. Houd je van gel nagellak? Maar heb je niet de perfecte kleur? Dan is een gel topcoat perfect voor jou. De DIOR Gel Top zorgt ervoor dat jouw nagels een perfecte gel finish hebben.

Verzorgende nagellak

Broze nagels? Zorg er dan voor dat je een nagelverharder gebruikt. Dit zorgt er voor dat je nagels minder snel splijten en worden gevoed. Ook kunnen je nagels soms droog zijn. Door een serum of crème te gebruiken met voedende oliën blijven je nagels gezond. De nagelverzorgers van Dr. Hauscha kunnen je hier bij helpen.

Tot slot, enkele tips om langer plezier te hebben van je nagellak. Geopende flesjes nagellak zijn over het algemeen maar twee jaar houdbaar. Bewaar nagellak altijd in een droge kamer, bij huiskamer temperatuur. Plekken als de koelkast en de badkamer zijn een no-no. Door de kou kan nagellak kristalliseren, en ook vocht en warmte tasten het product aan.