Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Mascara voor dames

Met mascara creëer je volumineuze wimpers in een verleidelijke oogopslag. Gevoelige ogen? De mascara’s van Clinique en Dr. Hauschka zijn gemaakt op een natuurlijke basis en daarom bijzonder geschikt voor contactlensdragers en sensitieve ogen. Van klassieke zwarte mascara tot waterproof en mascara in felle kleuren, ontdek het uitgebreide aanbod.

110 artikelen
  • Oogschaduw
  • Mascara
  • Eyeliners
  • Oogpotloden
  • Nep wimpers
Filter & sorteer
110 artikelen

Met mascara creëer je volumineuze wimpers in een verleidelijke oogopslag. Gevoelige ogen? De mascara’s van Clinique en Dr. Hauschka zijn gemaakt op een natuurlijke basis en daarom bijzonder geschikt voor contactlensdragers en sensitieve ogen. Van klassieke zwarte mascara tot waterproof en mascara in felle kleuren, ontdek het uitgebreide aanbod.

Mascara bij deBijenkorf.be

Elke vrouw heeft haar eigen mascara favoriet en het product is dan ook onmisbaar in het make-up tasje. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe voller je wimpers worden. Bij de Bijenkorf vind verschillende mascara’s van mooie merken als DIOR, Estée Lauder, Givenchy en Yves Saint Laurent. Hier onder vind je beste tips voor het opbrengen van mascara en welke mascararollers worden aangedragen voor de make-up stylisten.

De mascara door de tijd

Mascara is herkenbaar aan zijn verpakking van het borsteltje in een tube. Deze verpakking werd in 1957 door Helena Rubinstein op de markt gebracht en is sindsdien standaard geworden. Maar het is niet altijd geweest dat mascara er zo uit zag, eerder mascara’s werden beschikbaar in ‘cake vorm. Waarbij een borsteltje moest worden natgemaakt voordat het product smeerbaar was.

Het cosmetica product evolueerde aan het begin van de 19e eeuw naar zijn huidige vorm. In de Verenigde staten wordt Thomas Lyle Williams genoemd als de uitvinder, hij maakte op basis van houtskool en vaseline een cake mascara voor zijn zus Maybel. Hier ontwikkelde zich later het merk ‘Maybelline’ uit voort. Maar ook in Engeland werd rond 1915 een non-toxische mascara uitgevonden door de fransoos Eugène Rimmel. Het product werd zo populair dat in Turkije, Portugal en Spanje rimmel’ nog steeds de gangbare term is voor mascara.

De beste mascara’s volgens make-up stylisten

Met mascara kun je verschillende looks creëren. Voor een naturel look kun je kiezen voor een lichte mascara met een eenvoudig borsteltje. Maar voor een expressieve look kies je voor mascara die volume creërt en volle wimpers. Charlotte Tilbury deelt haar make-up producten in op look. Zo heeft ze bijvoorbeeld de Legendary Lashes voor een glamoureuze Hollywood look met volle wimpers. Weet jij al voor welke kleur mascara je gaat? De Bijenkorf heeft mascara in verschillende kleuren. Bekijk het aanbod zwarte mascara, bruine mascara en blauwe mascara.

De Hypnôse mascara van Lancôme een regelrechte favoriet bij vele vrouwen. Maar uiteraard heeft het merk nog vele andere mooie mascara’s in verschillende kleuren. Heb je gevoelige ogen? Kijk dan eens bij de mascara’s van Inglot en Clinique. Deze merken maken speciaal mascara’s voor ogen die minder bestand zijn tegen stof. Vooral voor lensdragers zijn deze mascara’s zeer geschikt.

Make-up tips: Hoe breng ik goed mascara aan?

Bij het open maken van de mascara kijkt je eerst naar het borsteltje. Zitten hier klontjes op? Zo ja, verwijder ze door de mascara even terug in het ‘flesje’ te stoppen. Doordat je langst de rand van de mascararoller strijkt verwijder je de dikke stukjes. Zo komen er geen extra stukjes tussen je wimpers en je ogen. Begin bij de aanzet van de wimper met het aanbrengen. Hoe groter het deel van de wimper je mascara aanbrengt, hoe langer de wimper lijkt. Zig-zag een beetje heen en weer met het borsteltje. En zorg ook dat je de uiteinden en het begin van de wimpers goed mee pakt. Uiteraard kun je meerdere laagjes aanbrengen. Met een wattenstaafje of watje verwijder je de overtollige mascara en eventuele uitschieters. Uiteraard moet je regelmatig je mascararoller vervangen, eens per 3 of 4 maanden - zo voorkom je geïrriteerde ogen en infecties.

Wanneer gebruik je waterproof mascara?

Veel vrouwen zijn snel geneigd om waterproof mascara te gebruiken. Met nattige dagen en regenbuien is wordt er snel gekozen voor een make-up de bestendig is tegen de nattigheid. Echter is dat niet altijd nodig, een waterproof mascara is namelijk hardnekkig en minder goed van de wimpers te verwijderen. Kies daarom altijd voor een goede oog make-up remover op olie basis. Uiteraard vind je ook dit handige make-up artikel online bij De Bijenkorf.