Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Blush

Blush zorgt geeft je jouw gezicht meer kleur, en meer vorm. Hier vind je blush van topmerken als Charlotte Tilbury, Bobby Brown, M.A.C. en Tom Ford. Tijd voor een feest? Breng een highlighter met parelmoer aan op de bovenkant van je jukbeenderen voor een extra sprankelend effect.

64 artikelen
  • Crème blushes
  • Blush paletten
  • Blush sticks
  • Poeder blushes
  • Vloeibare blushes
Filter & sorteer
64 artikelen

Blush zorgt geeft je jouw gezicht meer kleur, en meer vorm. Hier vind je blush van topmerken als Charlotte Tilbury, Bobby Brown, M.A.C. en Tom Ford. Tijd voor een feest? Breng een highlighter met parelmoer aan op de bovenkant van je jukbeenderen voor een extra sprankelend effect.

Blush bij deBijenkorf.be

Een beetje blush haalt je hele gezicht op en geeft je een frisse gloed op je wangen. Blush is misschien wel het meest onderschatte cosmeticaproduct op de markt; want je kan er zo ontzettend veel mee! De afgelopen jaren zien we dat ‘contouring’ heel hip is door sterren als de Kardashians. De blush en highlighter zijn dan als kers op de taart, en maken je look af. Blush bestaat in verschillende vormen, van mat tot glanzend, van een poeder tot een crème.

Verschillende soorten blush

Bij de Bijenkorf hebben we geweldige blush en highlighters van top cosmeticamerken als Charlotte Tilbury, DIOR, Bobby Brown, M.A.C., NARS, Tom Ford en Clinique. Hieronder vertellen we meer over de typen blush én gaan we dieper in op onze persoonlijke favorieten die helpen om jouw perfecte gezichtsvorm te creëren.

Blush in poedervorm. De blush in poeder is misschien wel de bekendste vorm. Iedereen kent wel het ‘roze’ poedertje in een compact doosje, ook wel de ‘pressed powder’ genoemd. Met een kwast breng je de poeder aan op de juiste plekken. De Cheek to Chick pressed powder blush van Charlotte Tilbury geeft je een jeugdige uitstraling, alsof jezelf bloost! Charlotte is jarenlang als stylist op zoek geweest naar de perfecte combinatie van producten. Deze lijn is gebaseerd op al haar ervaring en research.

Crème blush. Een crème blush is iets vaster van vorm, en breng je makkelijk aan met een sponsje of gebruik gewoon met je vingers. Door de structuur tekent een crème blush iets nadrukkelijker. Tom Ford staat natuurlijk bekend om zijn oog voor details, en hij is geobsedeerd door perfecte gezichtsstructuren. De Shade & Illuminate Cheeks blush van Tom Ford is een contour blush duo met een highlighter en schaduw creërende crème. De formule is gemakkelijk te blenden met een past perfect bij de attitude van Ford.

Blush stick. Een blush stick toont bij gebruik als een poeder. Door zijn vorm is de stick gemakkelijk mee te nemen, en kun je altijd snel een touch-up doen. In de collectie blush van Nars vind je The Mulitiple: dit is een functionele highlighter stick van NARS met een vleugje parelmoer. Je kunt de stick zowel alleen gebruiken, als onder een poeder blush. Liever een blush én hightlighter in één? Het kan met het Scultping Stick Duo uit de collectie blush van Dior.

Hoe breng ik blush aan?

Bij blush is het devies misschien wel, ‘werk met wat je niet hebt’. In het onderstaande stappenplan enkele adviezen om de juiste tint blush te kiezen, en de make-up aan te brengen op de juiste plekken.

Stap 1. Kies de juiste tint blush.

Het is de bedoeling dat een blush niet te hard of te zacht is. Wanneer een blush matched met je lipstick geeft dit een mooi en rustig effect. Een roze blush past het best bij een huid met een koele ondertoon. Dit komt waarschijnlijk het dichtste bij jouw natuurlijke huidtint als je bloost. Een huid met warme ondertonen is gebaat bij een blusher met perzik tinten. Is jouw huid neutraal? Dan maakt het niet zoveel uit, beide kleuren blush doen het goed op jouw huid.

Dames met een olijfkleurige huid kunnen kiezen uit kleuren als koraal en donkerroze. Daarbij is ook een bronzer jouw beste vriend. Heb je een donkere huid? Kleuren als fel oranje, paars en terracotta zijn perfect voor jouw huid. Vaak heb je ook wat meer blush nodig, schrik niet van de kleur in het doosje! Want dat ziet er vaak heftiger uit dan het toont op je gezicht.
Heb je veel make-up op je oogleden, en oogt het donker of heb je juist gekozen voor een opvallende lippenstift? Houdt dan je blush rustig, en zo natuurlijk mogelijk. Heb je gekozen voor natuurlijke tinten op je ogen of lippen, dan kun je net wat meer uitpakken.

**Stap 2. Kijk naar je gezichtsvorm. **

Omdat elk gezicht anders is, moet je blush ook altijd aanbrengen op verschillende plekken. Heb je een rond gezicht? Breng dan blush aan net rond je jukbeenderen. De aandacht wordt getrokken naar je wangen, en je wil juist je gezicht verlengen. Vermijd ook blush met teveel glitters. Bij een vierkant gezicht doe je juist het tegenovergestelde, je wilt de scherpe hoeken van je gezicht verzachten. Breng blush aan op de appeltjes van je wangen.

Een ovaal gezicht kun je voller laten lijken door blush aan te brengen op de appel van je wang, en de kleur te laten vervagen naar de jukbeenderen. Mensen met een hartvormig gezicht hebben vaak een goede scherpe kaaklijn, deze benadruk je door blush aan te brengen net onder de wangen. Een lang gezicht wil je juist breken, werk met horizontale lijnen om het gezicht vol te laten lijken.

Stap 3. Aanbrengen van blush.

Tot slot nog enkele tips om jouw gekozen blush aan te brengen. Een poederblush kun je het beste aanbrengen met een kwast, die schuin is afgesneden. Een crèmeblush breng je aan met een sponsje of met je vinger. Ben je op zoek naar een extra accent op je wangen? Gebruik dan een highlighter. Als je een highlighter aanbrengt op het hoogste punt van je jukbeenderen gaat je gezicht sprankelen.