Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Hoofdkussens

Een goed hoofdkussen is essentieel voor een fijne nachtrust. Het bepaalt je slaappositie en geeft ondersteuning aan je nek en schouders. Van super zachte hoofdkussens tot stevige hoofdkussens. En van dons tot veren. Bekijk het ruime assortiment hoofdkussens van verschillende topmerken bij de Bijenkorf.

48 artikelen
  • Buikslaper
  • Rug- & zijslaper
  • Rugslaper
  • Zijslaper
Filter & sorteer
48 artikelen
48 van 48 gezien

Een goed hoofdkussen is essentieel voor een fijne nachtrust. Het bepaalt je slaappositie en geeft ondersteuning aan je nek en schouders. Van super zachte hoofdkussens tot stevige hoofdkussens. En van dons tot veren. Bekijk het ruime assortiment hoofdkussens van verschillende topmerken bij de Bijenkorf.

Hoofdkussens bij deBijenkorf.be

Heb je vaak last van nekpijn? Dan zou dit heel goed kunnen liggen aan je hoofdkussen. Het is namelijk van essentieel belang dat je een hoofdkussen kiest dat past bij jou. Het juiste hoofdkussen bevordert je slaappositie en hiermee ook je nachtrust. Van zachte hoofdkussens voor de buikslaper tot stevige hoofdkussens voor een zijslaper. Daarnaast bestaat het assortiment ook uit allergievrije hoofdkussens. Voor iedere slaper vind je in het assortiment van de Bijenkorf het juiste hoofdkussen.

Zachte en stevige hoofdkussens

Een hoofdkussen kies je op basis van je slaaphouding, matras en lichaamsbouw. Je hebt dan ook de keuze uit verschillende soorten hoofdkussens. Denk bijvoorbeeld aan het type vulling en de mate van stevigheid: zacht, medium, stevig.

Maar hoe weet je welk hoofdkussen geschikt is voor jou? Kort gezegd kunnen rugslapers het beste voor een medium of zacht hoofdkussen gaan. En als je op je buik slaapt dan kun je het beste gaan voor een dun, zacht hoofdkussen. En zijslapers doen er goed aan om op een stevig, hoog kussen te slapen. Slaap je 's nachts afwisselend op je zij en rug? Kijk dan eens rond tussen ons assortiment hoofdkussens voor de rug- en zijslaper.

Maar ook het materiaal van hoofdkussens is belangrijk. Als je ’s nachts veel transpireert dan kun je het beste voor een katoenen hoofdkussen gaan met synthetische vulling. Maar ook als je allergisch bent voor huisstofmijt, dan is een kussen met synthetische vulling een betere optie. Deze hoofdkussens kun je namelijk wassen. Een hoofdkussen van dons en veren kun je eenvoudiger vormen, maar is gevoeliger voor huisstofmijt.

Bedenk van tevoren dus wat voor type slaper jij bent en wat je voorkeuren zijn.

Hoofdkussens van topmerken

Het assortiment bestaat uit hoofdkussens van de beste merken. De hoofdkussens van Vandyck zijn stuk voor stuk gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit. De katoenen tijk van hoofdkussens hebben een ventilerende werking. Daarnaast kun je kiezen uit zachte, medium en stevige kussens. Iedere slaper kan bij Vandyck terecht voor het perfecte kussen.

Hoofdkussens met neksteun

Naast het traditionele puntkussen, heb je ook verschillende hoofdkussens met neksteun. De meeste modellen zijn voorzien van een inham. De Silvana hoofdkussens zijn voorzien van een neksteun. Een hoofdkussen met neksteun ondersteunt je hoofd en nek en zorgt ervoor dat er niet teveel gewicht op je schouders komt.