Cookie informatie

Dit is het Cookie Statement van Magazijn ‘De Bijenkorf’ B.V. (hierna “de Bijenkorf”). Wij leggen hierin uit op welke manier via de websites www.debijenkorf.nl, www.debijenkorf.be, www.debijenkorf.de, www.debijenkorf.fr en www.debijenkorf.at (hierna de “Website”) en de applicatie van de Bijenkorf (hierna de “App”) gebruik wordt gemaakt van cookies en vergelijkbare technieken.

1. Wat zijn Cookies?

Cookies is een verzamelnaam voor verschillende technologieën die ons toelaten om informatie op uw apparaat (bv. uw computer, smartphone of een ander apparaat) op te slaan of te raadplegen. Wij gebruiken onder andere de volgende technologieën:

  • Cookies: dit zijn kleine tekstbestandjes die bij een bezoek aan onze Website of App op uw apparaat worden opgeslagen. Cookies helpen ons bij het laten functioneren, analyseren en personaliseren van de Website. Daarnaast kunnen we cookies gebruiken voor beveiligingsdoeleinden en het voorkomen en bestrijden van misbruik en fraude van onze diensten. We maken gebruik van zogenaamde first party cookies (cookies die door ons worden geplaatst) en third-party cookies (die door derden worden geplaatst).
  • JavaScripts en web beacons: dit zijn standaard internet technologieën die er samen met cookies voor zorgen dat een systeem informatie kan verzamelen (JavaScripts), deze informatie in kleine, eenvoudige tekstbestanden kan opslaan (cookies) en vervolgens kan versturen (web beacons).
  • Link-tracking: bij link-tracking worden bepaalde elementen (zogeheten tags) toegevoegd aan een URL, zodat wij u kunnen herkennen als u vanuit onze e-mails doorklikt naar de Website.
  • Fingerprinting: bij fingerprinting wordt aan de hand van een combinatie van technische gegevens, zoals het besturingssysteem, browserversie en schermresolutie, een ‘vingerafdruk’ gemaakt. Wij gebruiken deze vingerafdruk om de Website en uw account te beveiligen. Hiermee kan oneigenlijk verkeer (van bijvoorbeeld bots) worden geweerd.
  • SDK: voor onze App maken we gebruik van rechtstreekse integraties met derde partijen via een SDK. Een SDK staat voor een Software Development Kit.

Hierna zullen deze technologieën samen “Cookies” worden genoemd.

2. Type Cookies

Wij maken een onderscheid tussen functionele en niet-functionele Cookies:

  • Functionele Cookies: functionele Cookies zijn noodzakelijk om de door u gevraagde diensten te leveren, bijvoorbeeld om te onthouden wat u in het winkelmandje heeft geplaatst, om ervoor te zorgen dat u niet steeds opnieuw hoeft in te loggen en om de Website gelijkmatig te belasten.
  • Niet-functionele Cookies: niet-functionele Cookies zijn niet noodzakelijk om de door u gevraagde diensten te leveren.

Niet-functionele Cookies bestaan uit analytische en marketing Cookies:

  • Analytische Cookies: dit zijn bijvoorbeeld Cookies met een geringe impact op uw privacy. Het zijn Cookies die bijvoorbeeld het gebruik van de Website en App, zoals het aantal bezoekers en de bekeken pagina’s, analyseren en in kaart brengen, zodat wij de kwaliteit en/of de effectiviteit van de Website en App kunnen verbeteren. In deze categorie vallen ook affiliate Cookies die bijhouden welke advertentie leidt tot aankoop van een bepaald product, zodat degene die deze advertentie heeft getoond (de affiliate) daarvoor een beloning kan ontvangen van de adverteerder. De statistieken en overige rapportages zijn niet te herleiden tot individuele personen.
  • Marketing Cookies: dit zijn Cookies die gebruikt worden om uw surfgedrag vast te leggen, zodat wij (of derden) u op basis daarvan gericht aanbiedingen kunnen doen en inhoud kunnen tonen die voor u relevant is. Dit doen wij niet alleen via de Website, maar ook via advertenties die worden getoond. Als marketing Cookies niet worden gebruikt, dan betekent dit niet dat u geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn in dat geval alleen niet langer toegesneden op uw persoonlijke voorkeuren en interesses.

Voor niet-functionele Cookies, geven wij u de keuze om ’ deze Cookies te accepteren of te weigeren (zie punt 4 hieronder). U kunt uw toestemming voor het gebruik van niet-functionele op ieder moment weer intrekken via de link “Cookie informatie &instellingen” onderaan de Website of in de App (zie punt 5 hieronder). Cookies kunt u ook via uw web browser instellingen weigeren. Hierdoor kan het echter zijn dat onze Website of App niet meer volledig functioneert.

De door middel van Cookies verzamelde informatie kan ook persoonsgegevens bevatten (zie punt 6 hieronder).

3. Overzicht van cookies

Onderstaande informatie toont een overzicht van de Cookies die wij gebruiken, inclusief de doeleinden waar ze voor ingezet worden en de derde partijen die daarbij betrokken zijn.

Functionele Cookies:

  • isShopper: Deze cookie maakt de personal shopper functionaliteit beschikbaar. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • VariationType: Maakt de aanbevelingsfunctionaliteit beschikbaar. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • Optin: Het opslaan van de cookie opt-in/opt-out. domein: debijenkorf.be - duur: 6 maanden
  • authentication-token: Het onthouden van inlog informatie die u invult. domein: debijenkorf.be - duur: 1 jaar
  • SecureSessionID: Om de website te beveiligen tegen inbraken van buitenaf. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • cfbm: Deze cookie wordt gebruikt om de Website te beveiligen door oneigenlijk verkeer (van bijvoorbeeld bots) te weren. domein: deBijenkorf.be – duur: 30 minuten
  • cc: Wordt gebruikt om het winkelmandje van niet-ingelogde gebruikers beschikbaar te houden tussen sessies. domein: debijenkorf.be - duur: 30 dagen
  • sid: wordt gebruikt om iemand te herkennen over pagina’s die u bekijkt. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • AWSELB: Deze cookie helpt de AWS loadbalancer te optimaliseren, wat ervoor zorgt dat de servers van Mopinion de werkdruk kunnen verdelen. domein: .mopinion.com - duur: 30 dagen
  • AWSALBCORS: Deze cookie helpt de AWS loadbalancer te optimaliseren, wat ervoor zorgt dat de servers van Mopinion de werkdruk kunnen verdelen. domein: .mopinion.com - duur: 7 dagen
  • PHPSESSID: Houdt de sessie bij van de gebruikers. domein: bijenkorf.mopinion.com - duur: 30 dagen
  • NID: Onthouden van Google instellingen. domein: google.com - duur: 2 jaar
  • HSID, SID, SIDCC: Beveiligingscookies die Google gebruikt om de authenticiteit van gebruikers te bevestigen, frauduleus gebruik van aanmeldingsgegevens te voorkomen en gebruikersgegevens te beschermen tegen onbevoegden. domein: google.com - duur: 2 jaar
  • X-salesforce-chat: Deze cookie maakt de chat functionaliteit beschikbaar en wordt geplaatst zodra u op de chatknop klikt. domein: debijenkorf.secure.force.com – duur: 3 uur
  • Force-proxy stream: Deze cookie maakt de chat functionaliteit beschikbaar en wordt geplaatst zodra u op de chatknop klikt. domein: debijenkorf.secure.force.com – duur: 3 uur
  • Force-stream: Deze cookie maakt de chat functionaliteit beschikbaar en wordt geplaatst zodra u op de chatknop klikt. domein: debijenkorf.secure.force.com – duur: 3 uur
  • Sfdc-stream Deze cookie maakt de chat functionaliteit beschikbaar en wordt geplaatst zodra u op de chatknop klikt. domein: debijenkorf.secure.force.com – duur: 3 uur
  • Inst: Deze cookie maakt de chat functionaliteit beschikbaar en wordt geplaatst zodra u op de chatknop klikt. domein: .force.com – duur: sessie
  • anonymous-wishlist-customer: Wordt gebruikt om de verlanglijst van niet-ingelogde gebruikers beschikbaar te houden tussen sessies. domein: debijenkorf.be - duur: 30 dagen
  • dbkcookieacceptance: Het opslaan van de cookie opt-in/opt-out. domein: debijenkorf.be - duur: 5 maanden

Analytische Cookies:

  • ab: Maakt enkele ab-testen mogelijk. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • spid.: Wordt gebruikt om gebruikers over sessies heen te herkennen. domein: debijenkorf.be - duur: 2 jaar
  • spses.: Wordt gebruikt om sessies te kunnen meten van een gebruiker. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • sp: Wordt gebruikt om sessies te kunnen meten van een gebruiker. domein: debijenkorf.be - duur: 1 jaar
  • ga: Wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. domein: Google Analytics - duur: 2 jaar
  • gid: Wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. domein: Google Analytics - duur: 1 dag
  • gat: Wordt gebruikt om het aantal verzoeken te beperken. domein: Google Analytics - duur: 1 minuut
  • gads: Cookie dat wordt geplaatst op het lokale domein en wordt gebruikt voor meting, rapportage, frequency capping en forecasting. Deze cookie kan niet uitgelezen worden door Google. domein: Google Analytics - duur: 2 jaar
  • dcgtm: Wordt gebruikt om het aantal verzoeken te beperken. domein: google.com - duur: 1 minuut
  • gac: Wordt gebruikt om te onthouden via welke online marketing campagne de Website wordt bezocht. domein: google.com - duur: 90 dagen
  • gclau: Wordt gebruikt voor het doormeten van conversies waarbij Google Ads onderdeel is geweest van de customer journey. – domein: debijenkorf.be - duur: 1 uur
  • clsv: Wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden voor het monitoren van scroll- en klikgedrag om eventuele problemen binnen de Website te ontdekken en zo gebruikerservaring te verbeteren. domein: debijenkorf.be – duur: 1 jaar
  • clss: Wordt gebruikt om de sessies van een gebruiker bij te houden voor het monitoren van scroll- en klikgedrag om eventuele problemen binnen de site te ontdekken en zo gebruikerservaring te verbeteren. domein: debijenkorf.be – duur: sessie
  • Pastease., Lastpage, pagecount, MS: Zorgt voor de correcte werking van formulieren op onze website (functioneel), EN/OF Verschaft analyses over het gebruik van formulieren om de werking ervan te verbeteren (analytisch). domein: mopinion.com - duur: 30 dagen
  • mbox: Wordt gebruikt om AB-testen uit te voeren en hiermee de website te optimaliseren. domein: debijenkorf.be - duur: 14 dagen
  • Conversion: Wordt gebruikt voor het doormeten van conversies waarbij Google Ads onderdeel is geweest van de customer journey. domein: google.com - duur: 92 dagen
  • APISID: Cookie die inzichtelijk maakt welke door Google Ads ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. domein: google.com - duur: 2 jaar
  • bld: Plaatst een browser specifieke ID om een back-up click in dezelfde browser te identificeren. domein: awin1.com - duur: 1 jaar
  • aw: Wordt gebruikt voor het doormeten van conversies waarbij een publisher van Awin onderdeel is geweest van de customer journey. domein: awin1.com - duur: 1 jaar
  • AW (flash cookie): Wordt gebruikt voor het doormeten van conversies waarbij een publisher van Awin onderdeel is geweest van de customer journey. domein: awin1.com - duur: 30 dagen
  • awm: Wordt gebruikt voor het doormeten van conversies waarbij een publisher van Awin onderdeel is geweest van de customer journey. domein: awin.com - duur: 30 dagen
  • fbq: Wordt gebruikt voor het doormeten van conversies waarbij Facebook onderdeel is geweest van de customer journey. domein: facebook.com - duur: 180 dagen
  • BrowserId: Onthoudt het browser type dat de klant gebruikt. domein: force.com – duur: 1 maand
  • Language: Onthoudt de taal die de klant heeft ingesteld (in de browser). domein:.force.com – duur: sessie
  • dbkusercountry: Wordt gebruikt om te herkennen vanuit welk land u de website bezoekt. domein: debijenkorf.be - duur: 30 dagen
  • dbknoticedismissed: Deze cookie onthoudt of u doorgeleid wilt worden naar één van onze andere websites wanneer u deze vanuit een ander land bezoekt. domein: debijenkorf.be - duur: 30 dagen
  • dbkabtest : Deze cookie legt voor het uitvoeren van A/B testen vast welke versie van de website u gebruikt. domein: debijenkorf.be - duur: 30 dagen
  • SSLB: Deze cookie wordt gebruikt om A/B testen uit te voeren en hiermee de website te optimaliseren. domein: debijenkorf.be - duur: 6 maanden of een sessie
  • SSID: Deze cookie wordt door Sitespect gebruikt om u te herkennen bij het uitvoeren van A/B testen. domein: debijenkorf.be - duur: 6 maanden
  • SSRT: Deze cookie wordt door Sitespect gebruikt om de sessies van gebruikers bij te houden bij het uitvoeren van A/B testen. domein: debijenkorf.be - duur: 6 maanden
  • SSOD: Deze cookie wordt door Sitespect gebruikt om A/B testen uit te voeren en hiermee de website te optimaliseren domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • SSSC: Deze cookie stelt vast welke A/B test wordt uitgevoerd. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • SSSession: Deze cookie wordt gebruikt om de vervaltijd van de huidige A/B test sessie te bepalen en de integriteit van de Sitespect-cookies te verifiëren. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • dbktos: Deze cookie wordt gebruikt om de duur van een sessie bij te houden. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • dbkworldid: Deze cookie wordt gebruikt om de laatst bekeken wereld te onthouden. domein: debijenkorf.be – duur: sessie

Overige Marketing Cookies:

  • Facebook Pixel: Deze pixel en Facebook Cookies verzamelen informatie over hoe een gebruiker de Website gebruikt. Deze informatie wordt door de Bijenkorf en haar partners gebruikt om op Facebook de meeste relevante advertentie te tonen voor een specifieke gebruiker. Facebook gebruikt deze gegevens voor haar eigen reclamedoeleinden. domein: facebook.com
  • Datr: Wordt gebruikt om browsers te identificeren om de veiligheid en integriteit van de Website, inclusief accountherstel, te bevorderen, en voor identificatie van mogelijk gestolen accounts. domein: facebook.com - duur: 2 jaar
  • spid.: Wordt gebruikt om gebruikers over sessies heen te herkennen. domein: debijenkorf.be - duur: 2 jaar
  • spses.: Wordt gebruikt om sessies te kunnen meten van een gebruiker. domein: debijenkorf.be - duur: sessie
  • sp: Wordt gebruikt om sessies te kunnen meten van een gebruiker. domein: debijenkorf.be - duur: 1 jaar
  • 00: Registreren van advertentie opt-outs domein: facebook.com - duur: 5 jaar
  • Ddid: Wordt gebruikt om een app van een adverteerder na een advertentie op een specifieke plek te openen. domein: facebook.com - duur: 28 dagen
  • Sb: Verbeteren van aanbevelingen voor vrienden op Facebook. domein: facebook.com - duur: 2 jaar
  • Campaignclickurl: Wordt gebruikt om te onthouden op welke Facebook URL een bezoeker landt als hij op een advertentie klikt die naar Facebook linkt. domein: facebook.com - duur: 30 dagen
  • Fr: Advertenties leveren, meten, en de relevantie daarvan verbeteren. domein: facebook.com - duur: 180 dagen
  • Fbp: Deze cookie wordt gebruikt om u relevantere advertenties op Facebook te tonen. domein: debijenkorf.be – duur: 180 dagen
  • DPG Media Pixel: Deze pixel en de DPG Media Cookies verzamelen informatie over hoe een gebruiker onze Website gebruikt, bijvoorbeeld welke producten worden bekeken of zijn toegevoegd aan de winkelmand. Deze informatie kan worden gebruikt om bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, gerichte display advertenties te tonen binnen het DPG Media display netwerk. Ook wordt door de DPG Media Pixel en Cookies het gedrag van gebruikers bijgehouden na het zien of aanklikken van een display advertentie. Deze informatie wordt gebruikt om bij te houden welke kliks hebben geleid tot een bezoek of een aankoop op onze Website. Hiermee meten wij de effectiviteit van onze advertenties en kan degene die deze advertentie heeft getoond een vergoeding ontvangen van de Bijenkorf. domein: adnxs.com
  • Uuid2: Deze DPG Media Cookie bevat een unieke waarde die het mogelijk maakt om browers en devices te herkennen. Het wordt gekoppeld aan informatie - zoals interesses en segmenten voor advertenties die in de browser of op het device getoond worden. domein: adnxs.com - duur: 180 dagen
  • Uuid3: Deze DPG Media Cookie bevat een unieke waarde die het mogelijk maakt om browers en devices te herkennen. Het wordt gekoppeld aan informatie - zoals interesses en segmenten voor advertenties die in de browser of op het device getoond worden. domein: adnxs.com - duur: 180 dagen
  • icu: Deze DPG Media Cookie limiteert het aantal keer dat u dezelfde advertentie ziet. domein: adnxs.com - duur: 180 dagen
  • anj: Deze DPG Media Cookie maakt het mogelijk om data te gebruiken van andere partners buiten het platform. domein: adnxs.com - duur: 180 dagen
  • ga: Wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. domein: debijenkorf.be - duur: 2 jaar
  • gid: Wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden. domein: debijenkorf.be - duur: 1 dag
  • gat: Wordt gebruikt om het aantal verzoeken te beperken. domein: debijenkorf.be - duur: 1 minuut
  • gads: Cookie dat wordt geplaatst op het lokale domein en wordt gebruikt voor meting, rapportage, frequency capping en forecasting. Met toestemming voor marketing Cookies wordt deze informatie ook gebruikt door Google. domein: google.com - duur: 2 jaar
  • AID: Deze cookie koppelt uw activiteit op apparaten waarop u eerder bent ingelogd op uw Google-account. Dit wordt gedaan om de advertenties te coördineren die op verschillende apparaten aan u worden getoond en om conversies te meten. domein: google.com - duur: 2 jaar
  • SAPISID: Cookie die ervoor zorgt dat Google gebruikersinformatie kan verzamelen voor video's die worden gehost door YouTube. domein: youtube.com - duur: 2 jaar
  • ANID: Het tonen van advertenties op andere websites. domein: google.com - duur: 2 jaar
  • 1PJAR: Advertentiecookie van Google om gebruikers te volgen en gerichte advertenties te tonen. domein: google.com - duur: 2 jaar
  • IDE: Cookie van Google Doubleclick voor rapportage doeleinden om cross device inzichten te verzamelen. domein: doubleclick.net - duur: 13 maanden
  • ID: Met Google audiences meten we hoe u de Website gebruikt. Met deze kennis proberen wij ons aanbod zo relevant mogelijk maken voor u. domein: doubleclick.net - duur: 2 jaar
  • Testcookie: Cookie van Google Doubleclick om te controleren of de browser van de gebruiker Cookies ondersteunt. domein: doubleclick.net - duur: 2 jaar
  • Google Doubleclick Floodlight tag: We gebruiken dit script van Google DoubleClick Floodlight om de advertenties relevanter te maken, conversies bij te houden en de effectiviteit van campagnes te beoordelen. domein: doubleclick.net
  • MUID: Wordt gebruikt door Bing Ads om geldige klikken te tellen voor doelgerichte advertenties en het doormeten van conversies waarbij Bing onderdeel is geweest van de customer journey. domein: bing.com - duur: 1 jaar
  • MUIDB: Zorgt voor een back-up van het MUID-cookie als de browser crasht of opnieuw opstart. domein: bing.com - duur: 2 jaar
  • SRMB: Deze cookie wordt gebruikt om de interactie van de bezoeker met de zoekfunctie van de website te volgen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om relevante advertenties te tonen. domein: bing.com – duur: 13 maanden
  • uetsid: Microsoft Bing Ads Universal Event Tracking (UET) trackingcookie gebruikt voor doelgerichte advertenties. domein: debijenkorf.be - duur: 1 dag
  • uetvid: Microsoft Bing Ads Universal Event Tracking (UET) trackingcookie gebruikt voor doelgerichte advertenties. domein: debijenkorf.be - duur: 13 maanden
  • scat: Deze Snapchat pixel en Snapchat cookies worden gebruikt voor doelgerichte advertenties. domein: Snapchat.com - duur: 13 maanden
  • Pinterest tag: Deze tag en de onderstaande Pinterest cookies verzamelen informatie over hoe onze Website wordt gebruikt, bijvoorbeeld welke producten worden bekeken of zijn toegevoegd aan een winkelmand. Ook wordt door de Pinterest-tag en cookies het gedrag van gebruikers bijgehouden na het zien of aanklikken van een Promoted Pin. Deze informatie kunnen wij gebruiken om bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, gerichte advertenties te tonen op Pinterest en om de effectiviteit van deze advertenties te beoordelen. domein: Pinterest.com
  • pinterestsess: Deze Pinterest marketing Cookies worden gebruikt voor doelgerichte advertenties. domein: Pinterest.com - duur: 1 jaar
  • pinterestct: Deze Pinterest marketing Cookies worden gebruikt voor doelgerichte advertenties. domein: Pinterest.com - duur: 1 jaar
  • pinterestctmw: Deze Pinterest marketing Cookies worden gebruikt voor doelgerichte advertenties. domein: Pinterest.com - duur: 1 jaar
  • pinterestctrt: Deze Pinterest marketing Cookies worden gebruikt voor doelgerichte advertenties. domein: Pinterest.com - duur: 1 jaar
  • pinunauth: Deze Pinterest marketing Cookies worden gebruikt voor doelgerichte advertenties. Domein: Pinterest.com – duur: 1 jaar
  • DSID: Wordt gebruikt door Google om het aantal weergaven van een advertentie te beperken zodat de gebruiker niet telkens dezelfde advertentie vertoond krijgt. domein: debijenkorf.be - duur: Sessie
  • Kelkoo pixel: Deze pixel en de Kelkoo cookie verzamelen informatie over welke producten zijn gekocht en worden gebruikt om conversies te meten zodat wij de effectiviteit van de campagnes kunnen beoordelen en optimaliseren. domein: debijenkorf.be
  • Kkleadtag: Wordt gebruikt voor het doormeten van conversies waarbij Kelkoo onderdeel is geweest van de customer journey. domein: debijenkorf.be – duur: 1 jaar

Wij doen ons uiterste best om deze informatie actueel te houden. Mocht u desalniettemin een cookie tegenkomen die niet op deze lijst staat, dan kunt u dit aan ons melden via [email protected]*

4. Analyse- en advertentiepartners

Met gebruik van de bovengenoemde Cookies kunnen wij analyses uitvoeren en kunnen wij en derde partijen advertenties en andere content aanpassen aan uw interesses. De Bijenkorf werkt hiervoor samen met verschillende dienstverleners, waaronder aanbieders van analysesystemen en verschillende typen advertentienetwerken, zoals hieronder verder toegelicht.

Elke aanbieder van een advertentienetwerk is verantwoordelijk voor zijn eigen deel van de verwerking als verwerkingsverantwoordelijke. De Bijenkorf en de aanbieder van een advertentienetwerk kunnen voor bepaalde onderdelen van gegevensverwerkingen ook gezamenlijk verantwoordelijk zijn. Indien dit van toepassing is, wordt u hierover hieronder verder geïnformeerd. Wanneer sprake is van gezamenlijke verantwoordelijkheid, kunt u uw rechten bij elk van de partijen uitoefenen.

Google Analytics Door gebruik van de bovengenoemde analytische cookies kan de Bijenkorf met behulp van een webanalysesysteem, zoals Google Analytics, meten hoe de Website wordt gebruikt en hoe een gebruiker de Website heeft gevonden. In het webanalysesysteem worden onder meer de volgende gegevens opgeslagen:

  • het IP-adres minus het laatste blok/octet (getal na de laatste punt);
  • technische kenmerken zoals de browser (het computerprogramma om internetpagina’s mee te bekijken) en het besturingssysteem dat u gebruikt;
  • vanaf welke pagina u op de Website bent gekomen (“Referrer URL”);
  • de pagina’s die u op de Website bezoekt;
  • van welke functionaliteiten u gebruik maakt op de Website; en
  • wanneer en hoe lang u de Website bezoekt.

Aan de hand van deze gegevens wordt op geaggregeerd niveau bezoekersgedrag geanalyseerd om op basis hiervan de kwaliteit en/of de effectiviteit van de Website te verbeteren voor de bezoekers en deze beter te laten aansluiten bij de voorkeuren van bezoekers.

De Bijenkorf maakt voor Google Analytics gebruik van een functionaliteit waarmee niet uw volledige IP-adres wordt opgeslagen en staat niet toe dat Google deze gegevens voor eigen doeleinden verwerkt. Google deelt geen anonieme gegevens met derden. Google kan gegevens opslaan op servers buiten de Europese Economische Ruimte (“EER”), zoals de Verenigde Staten. Meer informatie over gegevensbescherming in verband met Google Analytics vindt u in de Google Analytics Help (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl) en in het Privacybeleid van Google (https://policies.google.com/privacy). Google Analytics wordt aangeboden door Google Ireland Ltd., statutair gevestigd te Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

Google Analytics Remarketing Als u daarvoor toestemming heeft gegeven door marketing Cookies te accepteren, kunnen de bovengenoemde gegevens ook worden gebruikt om gerichte advertenties te tonen aan ”doelgroepen” (“Google Analytics Remarketing”). Doelgroepen worden samengesteld op basis van gebruikersgedrag, bijvoorbeeld: “personen met interesse in luxe zonnebrillen”. Een doelgroep bestaat uit een lijst cookie ID’s of advertentie ID’s die een groep gebruikers vertegenwoordigt. Hierin staan geen direct identificerende gegevens zoals uw naam of e-mailadres.

Google stelt een Google Analytics opt-out add-on beschikbaar die, nadat deze is gedownload en geïnstalleerd, de meting door Google Analytics uitzet op alle websites die een gebruiker bezoekt. Meer informatie hierover is te vinden via de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl. U kunt uw toestemming voor Cookies ook weer intrekken via de link “Tracking instellingen” onderaan de Bijenkorf Website of in de App.

Google Tag Manager De Bijenkorf maakt gebruik van Google Tag Manager om zogeheten tags toe te kennen aan (onderdelen van) de Website en App te beheren. Met deze tags kunnen wij uw gebruik van onze Website en App beter analyseren. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor met name andere Google diensten zoals Google Analytics en Google Marketing Platform. Google Tag Manager verzamelt zelf geen persoonsgegevens.

Google Tag Manager wordt aangeboden door Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland. Meer informatie over gegevensbescherming vindt u in de Google Tag Manager Help: https://support.google.com/tagmanager/?hl=nl#topic=3441530 en in het Privacybeleid van Google (https://policies.google.com/privacy).

Google Marketing Platform De Bijenkorf maakt gebruik van het Google Marketing Platform om haar marketingactiviteiten te optimaliseren en te adverteren op het zoekmachineplatform en advertentienetwerk van Google. De Google (Doubleclick-)cookies en de Google Floodlight-tag worden gebruikt om de advertenties relevanter te maken, conversies bij te houden en de effectiviteit van campagnes te beoordelen. Hiervoor worden via deze Cookies gegevens verzameld over hoe u onze Website gebruikt, zoals welke producten u heeft bekeken of heeft toegevoegd aan uw winkelmand. Google gebruikt daarnaast een Cookie om bij te houden welke advertenties aan u getoond zijn en kan zo voorkomen dat deze meer dan één keer worden weergegeven.

Het Google Marketing Platform wordt aangeboden door Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ierland. Meer informatie over gegevensbescherming in het kader van adverteren via Google vindt u hier: https://www.google.com/policies/technologies/ads/ en in het Privacybeleid van Google (https://policies.google.com/privacy). Google kan gegevens opslaan op servers buiten de EER. U kunt zich afmelden voor het gebruik van cookies door het Google Marketing Platform op: https://www.google.com/settings/ads/onweb#display_optout of door uw toestemming voor het gebruik van Cookies door Google weer in te trekken via de link “Cookie informatie & instellingen” onderaan de Bijenkorf Website.

Google Ads – Conversiemeting en Remarketing Met behulp van de Google Ads Conversiemeting worden conversies bijgehouden van Google Ads advertenties. Hiermee zorgen wij dat betrokken partijen een adequate vergoeding ontvangen nadat er op een Google Ads advertentie is geklikt waardoor een gebruiker naar de Website gaat. Door gebruik van Google Ads Remarketing van Google kunnen bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, ook gerichte advertenties ontvangen op het Google zoekplatform en het Google advertentienetwerk. Met deze Cookies worden gegevens verzameld over hoe onze Website wordt gebruikt, bijvoorbeeld welke producten worden bekeken of zijn toegevoegd aan een winkelmand. Met behulp van deze Cookies wordt ook de effectiviteit van een advertentiecampagne beoordeeld.

Google Ads is een dienst van Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland. Lees meer over de Google Ads Conversiemeting via de volgende link: https://support.google.com/google-ads/answer/1722022?hl=nl en over Google Ads Remarketing via de volgende link: https://support.google.com/google-ads/answer/1752338?hl=nl. Meer informatie over gegevensbescherming in het kader van adverteren via Google vindt u hier: https://www.google.com/policies/technologies/ads/ en in het Privacybeleid van Google (https://policies.google.com/privacy). Google kan gegevens opslaan op servers buiten de EER. U kunt zich afmelden voor het gebruik van Google Cookies voor gepersonaliseerde advertenties via de volgende link: http://www.google.com/settings/ads of door uw toestemming voor het gebruik van Cookies door Google weer in te trekken via de link “Cookie informatie & instellingen” onderaan de Bijenkorf Website.

Bing Ads De Bijenkorf maakt gebruikt van Bing Ads om te adverteren op het zoekplatform Bing van Microsoft. Met behulp van de UET-tag en Cookies van Microsoft kunnen bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, gerichte advertenties te zien krijgen op Bing. Voor dit doeleinde en om conversies bij te houden, wordt informatie verzameld over hoe onze Website wordt gebruikt, zoals welke pagina’s zijn bekeken en of iemand op een advertentie heeft geklikt.

Bing Ads wordt aangeboden door Microsoft Ireland Operations Limited, statutair gevestigd te South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Ierland. Microsoft bepaalt de doeleinden en middelen voor het verwerken van persoonsgegevens die via Bing advertenties zijn verzameld en kan deze gegevens voor eigen doeleinden gebruiken. Microsoft kan gegevens opslaan op servers van Microsoft buiten de EER. Lees meer over hoe Microsoft met uw gegevens omgaat in de Privacyverklaring van Microsoft: https://privacy.microsoft.com/nl-nl/privacystatement.

U kunt zich afmelden voor gepersonaliseerde advertenties via Bing via de volgende link: https://account.microsoft.com/privacy/ad-settings/signedout?lang=nl-NL of door uw toestemming voor het gebruik van Cookies door Microsoft weer in te trekken via de link “Cookie informatie & instellingen” onderaan de Bijenkorf Website.

Facebook Ads Wij gebruiken Facebook Ads om advertenties te tonen aan sociale media gebruikers op Facebook en Instagram. In het kader van Facebook Collaborative Ads kunnen wij ook samenwerken met verschillende merken om productadvertenties op Facebook te tonen. Met behulp van de pixel en Cookies van Facebook wordt informatie verzameld over hoe onze Website wordt gebruikt, bijvoorbeeld welke producten worden bekeken of zijn toegevoegd aan een winkelmand. Deze informatie kunnen wij, of de merken waarmee we samenwerken, gebruiken om bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, gerichte advertenties te tonen op Facebook die zijn afgestemd op persoonlijke interesses. Ook wordt door deze pixel het gedrag van gebruikers bijgehouden na het zien of aanklikken van een Facebook advertentie. Op deze manier evalueert Facebook de effectiviteit van advertenties. Facebook kan ook aanvullende gegevens, die door Facebook zelf zijn verzameld, voor de Bijenkorf aanwenden zodat wij doelgerichter advertenties kunnen tonen die daadwerkelijk relevant zijn voor een specifieke groep van Facebook gebruikers (zogeheten Custom Audiences). Wij krijgen deze informatie niet van Facebook. Facebook deelt anonieme rapportagestatistieken van de advertenties met ons zodat wij kunnen inzien hoe effectief een advertentiecampagne is.

De Bijenkorf, Facebook en de merken waarmee de Bijenkorf samenwerkt om advertenties te tonen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het weergeven van Facebook-advertenties en de daaraan gerelateerde rapportagestatistieken. Lees hier meer over de gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijkheid met Facebook: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum Lees ook meer over het gebruik van gezamenlijke advertenties met merken via de volgende link: https://nl-nl.facebook.com/business/m/collaborative-ads en over hoe onze partners omgaan met persoonsgegevens in hun privacy statements: https://www.esteelauder.nl/nl/nl/privacy, https://privacy.loreal.com/NL/ en https://www.pvh.com/privacy-policy.

Facebook Ads wordt aangeboden door Meta Platforms Ireland Limited, statutair gevestigd te 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ierland. Facebook is verantwoordelijk voor haar eigen deel van de verwerking als verwerkingsverantwoordelijke, waaronder doorgifte naar derde landen. Facebook kan gegevens opslaan op servers van Facebook buiten de EER en gegevens gebruiken voor eigen doeleinden, overeenkomstig het Gegevensbeleid van Facebook. Lees meer over hoe Facebook omgaat met uw gegevens in het Gegevensbeleid van Facebook: https://nl-nl.facebook.com/privacy/explanation en het Cookiebeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policies/cookies/. Meer informatie over hoe Facebook uw gegevens verwerkt wanneer u gebruik maakt van Instagram vindt u hier: https://nl-nl.facebook.com/help/instagram/519522125107875.

U kunt zich afmelden voor gepersonaliseerde advertenties van Facebook via de volgende link: https://www.facebook.com/adpreferences/ad_settings of door uw toestemming voor het gebruik van Cookies door Facebook weer in te trekken via de link “Cookie informatie & instellingen” onderaan de Bijenkorf Website.

Sociale media paginastatistieken Via de links onderaan onze Website is het ook mogelijk om onze sociale media pagina’s op Facebook (https://www.facebook.com/debijenkorf/),Instagram (https://www.instagram.com/debijenkorf) en Pinterest (https://nl.pinterest.com/debijenkorf/) te bezoeken (hierna: “Sociale media bedrijfspagina’s”). Wij onderhouden de Sociale mediabedrijfspagina’s om met onze sociale media gebruikers te kunnen communiceren en hen daar te kunnen informeren over onze diensten. De sociale media platforms registreren gebruiksgedrag via Cookies bij elke interactie op de Sociale media bedrijfspagina’s. De Bijenkorf kan als beheerder van de Sociale mediabedrijfspagina’s anonieme statistieken bekijken over de interesses en demografische kenmerken (bijvoorbeeld leeftijd, geslacht en regio) van bezoekers van deze pagina's.

De Bijenkorf is samen met Facebook gezamenlijk verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens van bezoekers van de Facebook en Instagram bedrijfspagina’s. Lees meer over deze gezamenlijke verantwoordelijkheid met Facebook via de volgende link: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum Meer informatie over hoe Facebook omgaat met persoonsgegevens leest u in het Gegevensbeleid van Facebook: https://nl-nl.facebook.com/privacy/explanation en het Cookiebeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policies/cookies/. Meer informatie over hoe Facebook gegevens verwerkt wanneer u gebruik maakt van Instagram vindt u hier: https://nl-nl.facebook.com/help/instagram/519522125107875.

Lees meer over hoe Pinterest met persoonsgegevens omgaat in het Privacybeleid van Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy en het Cookiebeleid van Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/cookies.

Snapchat Ads De Bijenkorf maakt gebruik van Snapchat Ads om te adverteren op het sociale media platform Snapchat. Met behulp van de Snapchat pixel en Cookies van Snapchat wordt informatie verzameld over hoe onze Website wordt gebruikt, bijvoorbeeld welke producten worden bekeken of zijn toegevoegd aan een winkelmand. Ook wordt door deze pixel het gedrag van gebruikers bijgehouden na het zien of aanklikken van een Snapchat-advertentie. Deze informatie kunnen wij gebruiken om bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, gerichte advertenties te tonen op Snapchat en om de effectiviteit van deze advertenties te beoordelen.

Snapchat Ads wordt aangeboden door Snap Group Limited, statutair gevestigd te 77 Shaftesbury Avenue, Londen, W1D 5DU, Verenigd Koninkrijk. Lees meer over hoe Snapchat met uw gegevens omgaat in het Privacybeleid van Snapchat: https://www.snap.com/nl-NL/privacy/privacy-policy en in het Cookiebeleid: https://www.snap.com/nl-NL/cookie-policy.

Via de volgende link kunt u meer lezen over hoe u via Snapchat uw advertentievoorkeuren kunt beheren: https://support.snapchat.com/nl-NL/a/advertising-preferences. Via de volgende link kunt u ook uw voorkeuren voor Snapchat Cookies aanpassen: https://www.snapchat.com/cookie-settings. U kunt uw toestemming voor de Snapchat pixel en Cookies ook altijd weer intrekken via de link “Cookie Informatie & instellingen” onderaan de Website.

Pinterest Promoted Pins Wij tonen op Pinterest zogeheten “Promoted Pins”. Promoted Pins zijn advertenties van producten van de Bijenkorf. Met behulp van de Pinterest-tag en Cookies, wordt informatie verzameld over hoe onze Website wordt gebruikt, bijvoorbeeld welke producten worden bekeken of zijn toegevoegd aan een winkelmand. Ook wordt door de Pinterest-tag en Cookies het gedrag van gebruikers bijgehouden na het zien of aanklikken van een Promoted Pin. Deze informatie kunnen wij gebruiken om bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, gerichte advertenties te tonen op Pinterest en om de effectiviteit van deze advertenties te beoordelen.

Promoted Pins worden aangeboden door Pinterest Europe Ltd., statutair gevestigd te Palmerston House, tweede verdieping, Fenian Street, Dublin 2, Ierland. Lees meer informatie over gepersonaliseerde advertenties via Pinterest en hoe u zich hiervoor kunt afmelden via de volgende link: https://help.pinterest.com/nl/article/personalized-ads-on-pinterest. Via deze advertentie-instellingen kunt u ook aangeven dat Pinterest geen gegevens mag delen met adverteerders. Pinterest kan gegevens buiten de EER verwerken in overeenstemming met het Privacybeleid van Pinterest. Lees meer over hoe Pinterest met persoonsgegevens omgaat in het Privacybeleid van Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/privacy-policy en het Cookiebeleid van Pinterest: https://policy.pinterest.com/nl/cookies. U kunt uw toestemming voor de Pinterest tag en Cookies ook weer intrekken via de link “Cookie informatie instellingen” onderaan de Bijenkorf Website.

Awin Affiliate Programma De Bijenkorf biedt via het affiliate marketingnetwerk van Awin een affiliate marketingprogramma (“Affiliate Programma”) aan. Publishers (zoals websitehouders) die worden toegelaten tot het Affiliate Programma van de Bijenkorf kunnen op hun eigen website productadvertenties van de Bijenkorf tonen. Wanneer een bezoeker van deze website op een dergelijke productadvertentie klikt, wordt de bezoeker doorgeleid naar het betreffende product op de Website van de Bijenkorf. Om bij te houden welke advertentie leidt tot een aankoop, zodat degene die deze advertentie heeft getoond (de publisher), hiervoor een beloning van de Bijenkorf kan ontvangen, wordt gebruik gemaakt van affiliate Cookies van Awin. Awin kan hieraan gerelateerde rapportagestatistieken delen met de Bijenkorf en deelnemende publishers.

Het affiliate marketingnetwerk wordt aangebonden door Awin AG, Eichhornstraße 3, 10785 Berlijn, Duitsland. De Bijenkorf is gezamenlijk met Awin en de publisher verantwoordelijk voor de bovengenoemde gegevensverwerkingen. Lees meer over hoe Awin met uw gegevens omgaat in het Privacybeleid van Awin: https://www.awin.com/nl/privacy. Lees meer over hoe publishers met uw gegevens omgaan in de relevante privacyverklaring van deze publisher die beschikbaar is op hun website.

Kelkoo Conversiemeting De Bijenkorf maakt gebruik van de productvergelijkingsdiensten van Kelkoo om productadvertenties van de Bijenkorf op het Kelkoo platform te tonen. Wanneer een bezoeker van het Kelkoo platform op een dergelijke productadvertentie klikt, wordt de bezoeker doorgeleid naar het betreffende product op de Website van de Bijenkorf. Om deze advertentiecampagnes te optimaliseren en de effectiviteit van de campagnes te beoordelen, verzamelt de Kelkoo pixel en cookies informatie over welke producten zijn gekocht en de conversiewaarden.

De Kelkoo productvergelijkingsdiensten worden aangeboden door Kelkoo SAS, statutair gevestigd te Rue Godot de Mauroy 12, 75009, Parijs, Frankrijk. Lees meer over hoe Kelkoo met uw persoonsgegevens omgaat in het Privacybeleid van Kelkoo: https://www.kelkoo.nl/bedrijfspaginas/privacypolicy/. U kunt uw toestemming voor de Kelkoo pixel en cookies ook weer intrekken via de link “Cookie informatie& instellingen” onderaan de Bijenkorf Website.

DPG Display Ads Via het display netwerk van DPG Media kunnen wij zogeheten display advertenties (zoals reclamevensters op een website) op verschillende websites tonen. Met behulp van de DPG Media pixel en cookies, wordt informatie verzameld over hoe onze Website wordt gebruikt, bijvoorbeeld welke producten worden bekeken of zijn toegevoegd aan een winkelmand. Deze informatie kan worden gebruikt om bezoekers van onze Website die al eerder belangstelling in onze producten hebben getoond, gerichte display advertenties te tonen binnen het DPG Media display netwerk. Ook wordt door de DPG Media pixel en cookies het gedrag van gebruikers bijgehouden na het zien of aanklikken van een display advertentie. Deze informatie wordt gebruikt om bij te houden welke kliks hebben geleid tot een bezoek of een aankoop op onze Website. Hiermee meten wij de effectiviteit van onze advertenties en kan degene die deze advertentie heeft getoond een vergoeding ontvangen van de Bijenkorf.

DPG Display Ads wordt aangeboden door DPG Media B.V., statutair gevestigd te Jacob Bontiusplaats 9, 1018LL Amsterdam. De Bijenkorf en DPG Media zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het weergeven van de display advertenties en de daaraan gerelateerde rapportagestatistieken. Lees meer over hoe DPG Media omgaat met uw gegevens in het Privacy statement van DPG Media: https://privacy.dpgmedia.nl/nl/document/privacy-policy. U kunt uw toestemming voor de DPG Media pixel en cookies ook weer intrekken via de link “Cookie informatie & instellingen” onderaan de Bijenkorf Website.

5. Uw toestemming geven

Wanneer u onze Website bezoekt of App installeert, informeren wij u over hoe wij Cookies gebruiken.

Voor het plaatsen niet-functionele Cookies, vragen wij eerst uw toestemming door u een duidelijke melding te tonen. U accepteert alle niet-functionele Cookies door te klikken op “Akkoord” en weigert deze door te klikken op “Niet akkoord”.

Als u niet alle niet-functionele Trackers wenst te accepteren, kunt u een onderscheid maken tussen analytische en marketing Trackers. Door te klikken “Tracking instellingen” kunt u dit onderscheid maken en uw voorkeuren opslaan.

Wij onthouden uw toestemming of voorkeuren voor zes maanden na uw bezoek aan onze Website of de installatie van onze App. Dat betekent dat wij u na zes maanden opnieuw om uw toestemming zullen vragen. Als u alle cookies uit uw browser verwijdert of als dit Cookie Statement zou veranderen (zie punt 7 hieronder), zullen wij u eerder opnieuw om uw toestemming of voorkeuren vragen.

6. Uw toestemming intrekken

Via de “Cookie Informatie & Instellingen” onderaan elke pagina op de Website of via “Notificaties & cookies” onder “Instellingen”in de App kunt u altijd uw toestemming intrekken.

U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u niet wilt dat er marketing Cookies worden geplaatst door u eerder gegeven toestemming hiervoor weer intrekken. Op dat moment worden er alleen functionele Cookiesgeplaatst.

U kunt uw toestemming voor Cookies verder te allen tijde intrekken door in uw browser alle cookies te verwijderen en/of de browser zo in te stellen dat deze geen cookies accepteert. Hoe u dat kunt doen, is afhankelijk van de browser die u gebruikt. Bij onderstaande browsers* kunt u deze instellingen aanpassen via browserinstellingen:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Apple Safari (iOS)
  • Apple Safari (MacOS)

U kunt ook geplaatste cookies automatisch verwijderen bij het sluiten van uw browser door in private browsing modus te surfen. Bij onderstaande browsers* kunt u een private browsing sessie starten door volgende toetsencombinatie:

  • Google Chrome: Control+Shift+N (Windows) Command+Shift+N (Mac)
  • Mozilla Firefox: Control+Shift+N (Windows) Command+Shift+N (Mac)
  • Microsoft Internet Explorer: Control+Shift+P (Windows)
  • Microsoft Edge: Control+Shift+P (Windows)
  • Apple Safari (iOS): Shift+Command+N (Mac)

*Gebruikt u een andere browser die niet in de lijst staat? Informeer u dan op de help-pagina van de browser of contacteer de ontwikkelaar bij vragen.

Het blokkeren of verwijderen van Cookies kan tot gevolg kan hebben dat bepaalde onderdelen van de Website en/of App niet (optimaal) werken. Het kan zijn dat bij het verwijderen van alle Cookies zogenaamde “do not track” of “opt-out” Cookies worden verwijderd, waardoor u opnieuw om toestemming wordt gevraagd.

7. Persoonsgegevens

Bevatten Cookies ook persoonsgegevens?

De door middel van Cookies verzamelde of op een andere manier uitgelezen informatie kan persoonsgegevens bevatten, zoals uw IP-adres. Hieronder leggen wij uit hoe wij dergelijke persoonsgegevens verwerken. In de mate dat dit Cookie Statement niet afwijkt van het Privacybeleid, blijft ook het Privacybeleid van de Bijenkorf van toepassing: https://www.debijenkorf.nl/privacybeleid.

De Bijenkorf treedt in de meeste gevallen op als verwerkingsverantwoordelijke voor persoonsgegevens verzameld op basis van Cookies. In sommige gevallen treden wij samen met een andere partij op als verwerkingsverantwoordelijke. In dat geval zullen wij u hiervan informeren in artikel 3 van dit Cookie Statement. Daarnaast is het ook mogelijk dat een derde partij zelf optreedt als verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens verzameld op basis van Cookies. In dat geval zal deze derde partij u informeren over dergelijke verwerking. U kunt hiervoor best het privacybeleid van de derde partij raadplegen.

Op welke rechtsgrond verwerken wij deze persoonsgegevens?

De rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens verzameld op basis van niet-functionele Cookies is uw toestemming.

De rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens verzameld op basis van functionele Cookies is de uitvoering van een overeenkomst met u, namelijk uw bezoek aan de Website en het gerechtvaardigd belang van de Bijenkorf om onze Website of App correct te laten functioneren en u een aangename ervaring te bezorgen (bijv. door informatie bij te houden die u heeft ingevoerd bij het invullen van online formulieren, door de artikelen in uw winkelwagen te onthouden of door het onthouden van uw taalvoorkeuren), onze Website of App te beveiligen (bv. door het opsporen van onrechtmatige authenticatie) en om ervoor te zorgen dat onze Website of App niet worden overbelast (bv. door load balancing). Wens je meer informatie, raadpleeg dan ons Privacybeleid: https://www.debijenkorf.nl/privacybeleid.

Hoe beveiligen wij uw persoonsgegevens?

De Bijenkorf heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van oneigenlijke verwerking. Zo maken wij gebruik van een firewall en hebben wij versleutelingsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat onbevoegde derden toegang hebben tot gegevens.

Onze klantgegevens worden opgeslagen op locaties die zowel fysiek als technisch beveiligd zijn. Tevens wordt er gelogd wie toegang heeft gehad tot de gebruikersdata. Slechts een beperkte groep medewerkers heeft op basis van zijn of haar functieprofiel toegang tot de klantgegevens. De medewerkers die toegang hebben tot de gegevens worden vooraf getraind en geïnstrueerd hoe met deze gegevens om te gaan. Op hen rust tevens een geheimhoudingsplicht. Meerdere keren per jaar worden er beveiligingschecks gedaan door externe specialisten om de veiligheid van persoonsgegevens te kunnen blijven waarborgen. Eventuele aandachtspunten die hieruit naar boven komen, worden direct geadresseerd, opgepakt en opgelost.

Hoe delen wij uw persoonsgegevens?

De Bijenkorf kan gebruik maken van de diensten van derden om uw gegevens te verwerken in overeenstemming met dit Trackingbeleid. Deze partijen kunnen gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte (EER) (de Europese Economische Ruimte bestaat uit de EU, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland) of zij kunnen gebruik maken van servers die zich buiten de EER bevinden, onder meer in de Verenigde Staten. Het niveau van het recht op bescherming van persoonsgegevens kan in deze landen lager zijn dan in de Europese Unie.

Om uw privacy te waarborgen, zal de Bijenkorf uw persoonsgegevens slechts doorgeven naar landen buiten de EER indien de Europese Commissie heeft besloten dat het betreffende derde land een passend beschermingsniveau waarborgt, dan wel indien andere passende waarborgen worden geboden, zoals ongewijzigde standaardbepalingen inzake gegevensbescherming die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie, zo nodig met aanvullende maatregelen. Deze zijn hier te vinden.

Welke rechten heeft u?

U heeft bepaalde rechten in verband met de verwerking van uw persoonsgegevens verzameld op basis van Cookies:

  • het recht op toegang,
  • het recht op rectificatie,
  • het recht op verwijdering
  • het recht op overdraagbaarheid van persoonsgegevens,
  • het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens
  • het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken
  • het recht op om uw toestemming in te trekken.

Voor het intrekken van uw toestemming, verwijzen we naar punt 6 hierboven.

Om uw andere rechten uit te oefenen, kunt u een schriftelijk verzoek indienen per e-mail naar [email protected] Om uw verzoek efficiënt te kunnen behandelen, vragen wij u om het recht dat u wenst uit te oefenen te vermelden samen met de persoonsgegevens waar uw verzoek betrekking op heeft (indien mogelijk).

U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit.

8. Wijzigingen

Dit Cookie Statement kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. Als een wijziging van het Cookie Statement een impact op uw eerder gegeven toestemming heeft, zullen wij u opnieuw om uw toestemming vragen.

Het Cookie Statement is voor het laatst gewijzigd op 5 september 2022.

9. Vragen

Mocht u nog vragen hebben over dit Cookie Statement dan kunt u een e-mail sturen aan [email protected]