Kruidenpotjes

(5 artikelen)

Met kruiden en specerijen breng jij je eten op smaak. In de online shop van de Bijenkorf vind je peper- & zoutstellen, Indiase kruiden, Portugese kruiden, Texaanse kruiden, kruidenrekken met maar liefst 20 verschillende potjes en lege potjes waar je zelf kruiden in kan opbergen. Er is voor elk wat wils!

Cole & Mason Saunderton kruidenmolen 19,5 cm

Cole & Mason

Saunderton kruidenmolen 19,5 cm

32,95
Adviesprijs 34,95
Cole & Mason Caroussel kruidenrek met kruidenpotjes 20-delig

Cole & Mason

Caroussel kruidenrek met kruidenpotjes 20-delig

99,99
Adviesprijs 131,07
Cole & Mason Caroussel kruidenrek met kruidenpotjes 16-delig

Cole & Mason

Caroussel kruidenrek met kruidenpotjes 16-delig

89,99
Adviesprijs 113,29
Cole & Mason Saunderton kruidenmolen 19,5 cm

Cole & Mason

Saunderton kruidenmolen 19,5 cm

25,95
Adviesprijs 34,95

ADVIES VAN ONZE EDITORS

Welke Kitchenaid past bij mij?

Ontdek het met onze keuzehulp

Kruidenpotjes bij debijenkorf.be

Ga jij een Thaise wokmaaltijd bereiden, barbecueën of paella maken? Dan kunnen kruiden niet ontbreken om jouw gerechten op smaak te krijgen. Een vleugje peper en zout zijn onmisbaar voor ieder gerecht, of je nu een eitje gaat bakken of een pittige nasi gaat bereiden. Ook voor het kruiden van vlees of vis vind je speciale kruidenmolens bij de Bijenkorf. Ben je dol op curries? Dan kunnen de Indian Spices van Librije’s Winkel uiteraard niet ontbreken.

Gedroogde kruiden bewaar je in kruidenpotjes

Gedroogde kruiden kan je jaren bewaren. Mits je ze natuurlijk goed opbergt. In de online shop van de Bijenkorf kan je ook lege kruidenpotjes kopen, waar je zelf kruiden uit je moestuin in kan bewaren. Zo vind je bij ons warenhuis peper- & zoutstrooiers, een serre voor kiemzaden en zowel grove als fijne kruidenstrooiers in verschillende afmetingen. Het drogen van kruiden kan je gemakkelijk zelf doen. Er zijn hier verschillende manieren voor. Zo kan je kruiden aan de open lucht laten drogen in de kamer of buiten in de zon. Als je de kruiden buiten in de zon wilt drogen, kan je wel het beste een papieren zak gebruiken om de kruiden te beschermen. Heb je geen tijd om weken te wachten? Droog je kruiden dan in de oven. Zet de oven op de laagste temperatuur en laat de deur open.

Welke kruiden gebruik je voor welke gerechten

Ieder kruid heeft een specifieke smaak, die het geschikt maakt voor een bepaalde keuken. Basilicum, tijm en rozemarijn zijn kruiden die het goed doen in de Italiaanse keuken. Voeg ze rijkelijk toe aan de pastasaus of gebruik basilicumblaasjes en pijnboompitjes om pesto te maken. Rozemarijn is ook zeer geschikt om toe te voegen aan de aardappels. Koriander is onmisbaar in een Thaise wokmaaltijd of frisse Thaise salade. Kerry poeder, komijnzaad en saffraan kan je toevoegen aan Indiase gerechten als Kip Tandoori of Kip Madras. Knoflookpoeder staat aan de basis van bijna ieder gerecht. Zorg dus dat je altijd een potje knoflook in huis hebt.